El col·lectiu Cuina Volcànica celebra 25 anys amb tres sopars temàtics a Barcelona

La Gormanda, Manairó i Dos Torres seran els encarregats d’acostar al públic local i visitants la cuina de la Garrotxa basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit de l’11 al 13 de novembre

El col·lectiu amb l'ambaixadora, Fina Puigdevall, i la resta d'autoritats.
El col·lectiu amb l'ambaixadora, Fina Puigdevall, i la resta d'autoritats. | @monkeysgroup.
Redacció
31 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:46h
El col·lectiu de Cuina Volcànica celebra 25 anys dedicats a transformar la gastronomia tradicional de la Garrotxa en receptes elaborades, comprometent-se amb aquest territori únic i amb el producte local com a principal protagonista. En el marc dels actes de commemoració, els vuit xefs i juntament amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, organitzen una campanya de promoció a Barcelona. Així, de l’11 al 13 de novembre es podran degustar menús exclusius a quatre mans basats en la cuina volcànica als restaurants La Gormanda, Manairó i Dos Torres.
 
Els xefs dels restaurants membres del col·lectiu Cuina Volcànica -Restaurant L'Hostalet, La Quinta Justa, Hostal dels Ossos, Font Moixina, Can Xel, Ca la Matilde, La Deu i Sant Miquel–elaboraran amb els seus partners barcelonins tres propostes diferents de menús degustació que es podran gaudir en cadascun dels restaurants durant el mes de novembre. A més, aquesta iniciativa compta amb una ambaixadora d’honor que representa fidelment aquest compromís per la Garrotxa, la Fina Puigdevall, xef i propietària del restaurant Les Cols (Olot).
 

Alguns dels productes de proximitat amb què s'elabora la cuina volcànica. Foto: @monkeysgroup.


La cuina volcànica és un homenatge als productes locals “de tota la vida” i als petits productors, encarregats de cultivar alguns dels reclams gastronòmics i turístics dels últims temps, com les patates d’Olot i els fesols de Santa Pau, així com recuperar d’altres en desús, com el farro o la patata del senyor. Tot i això, cada restaurant ha sabut mantenir la seva pròpia essència i forma d’interpretar la cuina, amb propostes úniques i diferents però sempre reivindicant el valor i riquesa autòctona. A més, aquets fet també ha afavorit la creació de productes propis. Un exemple d’això el trobem en la cervesa La Volcànica, les postres El Llaminer de Cuina Volcànica i, com a novetat pel pròxim any, El Porc de Cuina Volcànica, pel que els porcs són alimentats exclusivament amb fajol i, dins el marc de la Fira de l’Embotit, es crearan plats a l’entorn d’aquest producte.

Així, la Garrotxa s’ha convertit en una de les destinacions gastronòmiques estrella de Catalunya, un territori autèntic, ric en producte autòcton i capaç d’oferir tot tipus d’experiències úniques. Terra de volcans i de valls, amb personalitat geogràfica i climàtica pròpia, a través de la Cuina Volcànica mostra i posa en valor la seva qualitat i riquesa, mantenint els binomis producte i gastronomia, productor i restaurador, així com tenint en compte la sostenibilitat del territori.
 
D’aquesta forma, els tres restaurants de Barcelona seran els encarregats d’acostar al públic local i visitants una cuina de comarca basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit, a l’abast de tots els paladars. Per a anar a tastar-los, només cal que el comensal es posi en contacte amb el restaurant i reservi taula especificant que voldrà degustar aquest menú especial inspirat en la Garrotxa.

El calendari
 
11 DE NOVEMBRE
MANAIRÓ
Direcció: Diputació, 424 (Barcelona, 08013)
Telèfon: (+34) 93 231 00 57
Horaris: De dilluns a dissabte de 13:30 a 15:30h i de 20:30 a 22:30h
Instagram
Facebook
12 DE NOVEMBRE
DOS TORRES
Direcció: Via Augusta, 300 (Barcelona, 08017)
Telèfon: (+34) 93 206 64 80
Horaris: De dimarts a dissabte de 13:30 a 1:30h i diumenges de 12:30 a 17:00h
Instagram
Facebook
13 DE NOVEMBRE
LA GORMANDA
Direcció: Aribau, 160 (Barcelona, 08036)
Telèfon: (+34) 93 127 60 49
Horaris: De dimarts a dissabte de 13:00 a 16:00h i de 20:00 a 23:00h, i diumenges de 13:00 a 16:00h
Instagram
Facebook

El col·lectiu de Cuina Volcànica

L’any 1994 neix Cuina Volcànica de la inquietud d’un grup de restauradors que es van unir davant la necessitat de posar en valor la cuina local i els productes del territori, establir relacions amb els productors de la comarca, i crear nous receptaris per als seus restaurants. Convertint-se així, en els representants, defensors i promotors de la gastronomia de la comarca.
 
Els vuit restaurants que formen part del col·lectiu són, a Olot, la Font Moixina, La Deu i La Quinta Justa; a Batet de la Serra, l’Hostal dels Ossos; a Santa Pau, Can Xel; a la Vall d’en Bas, el Sant Miquel i L’Hostalet; i a Sant Feliu de Pallerols, Ca la Matilde.