L'Escola Finestres de Mieres reivindica la jornada contínua

La comunitat educativa reclama al departament d’Ensenyament que el curs vinent els permeti de mantenir-la

Infants, mestres, famílies i Ajuntament fan pinya per la jornada contínua a l'escola FInestres.
Infants, mestres, famílies i Ajuntament fan pinya per la jornada contínua a l'escola FInestres. | @EFinestres
Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 9:41h
L’Escola Finestres de Mieres ha celebrat, aquest passat dijous, 24 d'octubre, una jornada reivindicativa per  reivindicar la jornada escolar contínua. La comunitat educativa reclama al departament d’Ensenyament que el curs vinent els permeti de mantenir la jornada contínua, que apliquen des de fa deu anys i que temen que el curs vinentja no els ho permetin fer.

Les motivacions

Després d'un temps d'experiència continuen pensant que la jornada contínua és la solució més òptima per a poder desenvolupar-se plenament com a famílies i per fer front a les casuístiques que es presenten al poble: 

— Gaudir de més temps i temps de qualitat. 
Com a famílies l'educació dels fills és quelcom prioritari en les seves vides. Valorem molt positivament, doncs, el fet de poder tenir temps compartit amb ells de manera continuada tota la tarda.
 
— El migdia i el dinar. 
Són conscients que el temps de migdia és molt important per adquirir uns bons hàbits alimentaris. Gaudir d'aquest temps en família i sense presses són condicions bàsiques per a aconseguir-ho. 

— Extraescolars i organització de l'oci. 
La jornada continua possibilita als infants fer les activitats extraescolars que s'ofereixen en les proximitats de Mieres i, a més, permet a les famílies diversificar el seu oci amb l'oferta cultural, esportiva i de lleure d'Olot i de Banyoles. 

Un parell d'arguments més 

HI ha encara, dos arguments més, per als quals volen i defensen la continuïtat de la jornada continua al centre escolar:

— Un altre concepte pedagògic.
Les famílies es reafirmen en què l'horari de la jornada continua permet a l'alumnat rendir plenament. 

— La conciliació de la vida laboral i la familiar. 
Aposten per una societat que avanci cap a un nou paradigma de la gestió de l'horari laboral tendint a la racionalització dels horaris i a una major adequació als horaris europeus.

Conclusió

L'AMPA de l'Escola Finestres certifica que el suport a la jornada continua és del 100% de tota la comunitat educativa: infants, mestres, famílies i Ajuntament; i manifesta la seva voluntat de continuar amb aquest horari. 

Les famílies estan molt agraïdes pel suport rebut per part del Departament d'Educació durant tots aquests anys en què se'ls ha permès fer jornada contínua a l'escola.