Els habitatges de la Vall d'en Bas que es lloguin a joves tindran una bonificació del 50% de l'IBI

L'Ajuntament reordena les ordenances fiscals

Redacció
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:53h
El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha aprovat les ordenances fiscals per al 2020. En aquesta ocasió, la voluntat del govern municipal ha estat fer una reordenació a fons per tal de que serveixin per impulsar línies estratègiques sobre el futur de la Vall. 

L’alcalde, Lluís Amat, destaca que les ordenances venen a demostrar “una nova política a la qual ens vam comprometre fa quatre anys i també en les passades eleccions” que s’evidencia amb aquests instruments de tributació municipal.  

En el cas de l’accés dels joves a l’habitatge, una de les principals preocupacions del govern municipal, es vol incentivar el lloguer als menors de 29 anys. Els propietaris que lloguin un habitatge a aquest col·lectiu tindran una bonificació del 50% del rebut de l’IBI els primers tres anys. L’aposta per l’accés dels joves a l’habitatge a la Vall d’en Bas es concretarà amb més accions d’impuls polític que l’Ajuntament presentarà properament. 

Per tal de posar al dia habitatges, a més, hi haurà també un 65% de descompte de la quota de l’impost a la construcció a obres de reforma d’edificis anteriors al 1950 ubicats en un casc antic dels pobles de la Vall. 

Energia verda

El govern municipal també ha posat l’accent en la seva gestió en ser punta de llança per fer front a l’emergència climàtica a la Garrotxa. L’aprovació de declaracions es complementa en accions per l’aposta per energies renovables a les ordenances fiscals. 

Per exemple, l’impost de vehicles tindrà una bonificació del 95% els primers cinc anys si són elèctrics o estan propulsats per una font d’energia no contaminant com l’autogas o el biogàs, entre d’altres. A partir del sisè any, la bonificació serà del 75%. En el cas dels híbrids, la bonificació serà del 75% els primers cinc anys i, passat aquest període, del 50%. 

També, hi haurà bonificacions per a la instal·lació d’alguns tipus de sistemes d’eficiència energètica. Si el certificat d’eficiència energètica és A, el descompte serà del 25%. 
Les ordenances fiscals de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas s’han aprovat sense cap vot en contra. La Vall Plural les va aprovar i Junts per Catalunya es va abstenir. Properament, es presentaran els comptes per al 2020.