Sortida popular amb bicicletes adaptades en benefici de «La Marató»

Amb sortida i arribada al parc firal de l’antiga estació d’Olot

Presentació de la prova a l'Ajuntament d'Olot
Presentació de la prova a l'Ajuntament d'Olot | Aj. Olot
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:38h
La Fundació Tommy Robredo impulsa una sortida popular per persones amb diversitat funcional en bicicletes adaptades (handbikes) per la via verda, juntament amb el Grup Mifas, el Centre Logístic de Bicicletes i el Club Ciclista Bas. La sortida tindrà tres distàncies diferents i estarà emmarcada dins la programació d’activitats de La Marató de TV3 que enguany té una de les seus a Olot.

Tommy Robredo, president de la Fundació Tommy Robredo, i Albert Carbonell, president del Grup Mifas participaran aquest dissabte 26 d’octubre a la Marató amb Bicicletes Adaptades, que farà el recorregut per la via verda des d’Olot fins a la Vall d’en Bas, passant per les Preses.  

Amb sortida i arribada al parc firal de l’antiga estació d’Olot, s’han organitzat en tres distàncies diferents: la de 3,5 km fins a Codella, la de 9 km fins a l’estació de Les Preses i la de 17 km fins a l’estació de Sant Esteve d’en Bas.

’activitat és no competitiva i totalment lúdica, permetent la participació també a acompanyants de persones amb diversitat funcional i simpatitzants amb tot tipus de bicicletes. Si algú vol participar-hi però no disposa de bici adaptada o cicloturista, l’organització els en pot proporcionar una, sense cost per a les persones amb diversitat funcional, i amb un lloguer baix per a la resta.

Emmarcada dins els actes de La Marató 2019, que aquest any compta amb la ciutat d’Olot com a una de les seus, els ingressos de les inscripcions i els de la venda de samarretes seran donats íntegrament a la Fundació La Marató de TV3 per a la investigació de les malalties minoritàries. La inscripció es fa mitjançant la pàgina web de la Fundació Tommy Robredo i el dia de la sortida es podrà fer una estona abans en el palau firal de l’antiga estació d’Olot.

Els punts de venda de samarretes estaran situats al mateix pavelló, a Codella i a les antigues estacions de Les Preses i Sant Esteve d’en Bas, on també hi haurà un servei d’avituallament per als participants.

Diferents activitats acompanyaran l’ambient de la marxa: timbalers a la sortida des del pavelló firal d’Olot,  les àvies remeieres destil·laran espígol al baixador de Codella..., entre altres iniciatives. Una cinquantena de persones voluntàries ajudaran a fer possible la marxa a la que es preveuen un centenar de participants.

La Fundació Tommy Robredo organitza la Marató amb Bicicletes Adaptades, que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa, els ajuntaments d’Olot, Les Preses i la Vall d’en Bas, la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, el Consorci de les Vies Verdes, l’Escola Municipal d’Expressió, Aigües de Sant Aniol i Fruites Mercader.
Arxivat a