Alcaldes polonesos visiten les Preses i s'interessen pel funcionament del municipi

L’alcalde els explica el funcionament del polígon industrial, el teixit associatiu i el Festival Ésdansa de la localitat

Els alcaldes polonesos, a l'Ajuntament de les Preses
Els alcaldes polonesos, a l'Ajuntament de les Preses | Ajuntament de les Preses
Redacció
26 d'octubre del 2019
Una delegació de vint alcaldes de Polònia van visitar aquest passat dimarts les Preses. Els va interessar la promoció econòmica – industrial del municipi i el gran teixit associatiu que té un poble de 1.900 habitants.

L’alcalde de les Preses, Pere Vila, els va rebre al Saló de sessions de l’Ajuntament per explicar-los el desenvolupament del municipi, les seves característiques, la seva gent i la seva història. Durant la xerrada va parlar de la promoció econòmica i industrial de la localitat.

Els alcaldes van preguntar diferents qüestions sobre l’organització municipal, com funciona l’administració local i el model turístic i agrícola de les Preses. Van passejar per les Preses per veure el municipi i tot seguit van anar a dinar a un restaurant. 

A la tarda, el regidor d’Hisenda Lluís Guillaumes els va acompanyar a l’espai de dansa d’arrel tradicional on la directora del Festival Ésdansa, Núria Feixas, els va rebre i els va explicar el model de Festival que s’organitza cada any a les Preses i com funciona l’Esbart dansaire Marboleny. Van visitar totes les instal·lacions de l’espai de dansa i abans de marxar van poder visualitzar un vídeo de les danses tradicionals que realitza la Marboleny i un vídeo sobre el Festival Ésdansa.

La trobada va anar molt bé per a fer contactes amb alcaldes que organitzen en les seves respectives ciutats festivals de característiques o semblances a l’Ésdansa. 

Abans de marxar de l’Ajuntament se’ls va obsequiar amb diferents elements característics del municipi. 
Arxivat a