​Cs denuncia Olot a la Junta Electoral per tenir pancartes independentistes

El diputat gironí del partit avança que presentaran tots els recursos "que facin falta per assegurar la neutralitat institucional"

Lorena Roldán, en una foto d'arxiu
Lorena Roldán, en una foto d'arxiu | ACN
Redacció
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:22h
Ciutadans ha presentat un recurs a les Juntes Electorals de Zona (JEZ) contra l'Ajuntament de Girona i també altres 22 consistoris gironins més per tal que "retirin totes les pancartes i símbols partidistes". El diputat autonòmic de la formació taronja a comarques gironines, Héctor Amelló, ha destacat que aquests símbols "contravenen la resolució " de la JEC en què "es confirma l’obligació de mantenir la neutralitat dels espais públics en període electoral".

De tota manera, Amelló ha avisat que el nombre de recursos presentats a les diferents Juntes Electorals de Zona anirà en augment els propers dies. El diputat ha afirmat que presentaran denunciaran tots els ajuntaments "que facin falta per assegurar la neutralitat institucional".

Héctor Amelló també ha lamentat que les pancartes i símbols vagin més enllà dels edificis consistorials i hagin vist "propaganda separatista fins i tot en guarderies municipals". Per això ha ressaltat que el seu partit treballarà per aconseguir "unes eleccions lliures". El diputat ha acusat "els partits separatistes" de voler "adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes”.

A banda del recurs presentat contra l'Ajuntament de Girona, de moment també s'ha denunciat els ajuntaments de Figueres, Amer, Bescanó, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Anglès, Blanes, La Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Torroella de Montgrí, Olot, Castelló d’Empúries, Santa Cristina d’Aro, Salt, Palamós, el Centre Cívic La Cooperativa de Sarrià de Ter, la guarderia municipal de Sarrià de Ter, el pavelló municipal de Sarrià de Ter i la Biblioteca de Riudarenes.
Arxivat a