La Fira de Sant Lluc portarà els ramats al centre d'Olot

El certamen, que se celebrarà el 19 i 20 d'octubre, segueix amb el tarannà familiar amb el Tastajocs a la plaça Major i el concert de Disco per Xics

Ases remullats a la Fira de Sant Lluc
Ases remullats a la Fira de Sant Lluc | Martí Albesa
Redacció
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:37h
La Fira de Sant Lluc se celebrarà el 19 i 20 d’octubre a Olot. El certamen mantindrà  l’activitat al centre de la ciutat amb nou espais i més de 50 activitats diferents previstes. Tot i això el dia 18 hi haurà activitats tradicionals com la missa en honor a Sant Lluc i activitats culturals. 

Aquest any, com a canvi més significatiu, la fira ramadera i el mercat extraordinari passaran a celebrar-se durant el cap de setmana i al centre de la ciutat. La fira ramadera data de 1315 i enguany estrena model i durada: es podrà visitar els dies 19 i 20 al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum i equí, i s’hi podrà comprar directament al ramader el producte derivat que s’obtingui de l’animal, com ara formatge, carn, ous...

A més, també hi haurà exposició de maquinària forestal i parades relacionades amb el món ramader. El dissabte, a la plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà el mercat extraordinari de roba amb gairebé 140 parades de roba i complements. 
 
Seguint el canvi de data iniciat fa dos anys, el dissabte 19 d’octubre tindrà lloc la 64a edició de la Fira del dibuix a la plaça de Josep Clarà on els pintors exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. La Fira del dibuix, organitzada pel Patronat de la fira del dibuix d’Olot, es complementa amb gairebé una desena d’activitats dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa.

EI diumenge a les 19h al Teatre Principal es podrà veure “Orígens de l’Escola de Dibuix d’Olot”. El Col•lectiu de Cinema Independent de la Garrotxa organitza aquesta projecció dins dels documentals “Seqüències per a la Memòria”.

Tenint en compte l’afluència de públic familiar a les darreres edicions de Sant Lluc, aquest any s’ha fet un especial èmfasi a les activitats destinades a les famílies, sense deixar de banda les activitats més tradicionals de la fira. 

Durant tot el cap de setmana i vist l’èxit de la passada edició, la plaça Major tornarà a ser l’escenari del Tastajocs. Hi haurà quatre espais: un d’experimentació i joc lliure que inclourà un calaix sensorial gegant i un espai de minimons, un segon on es podran realitzar tallers creatius al matí jocs de construcció de trens i Kapla a la tarda i, per als més grans, un espai de jocs de taula i de construcció amb propostes clàssiques i més modernes, d’estratègia, cooperatius, de circuïts i jocs d’enginy.

Al voltant de la plaça mercat hi haurà el Mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc durant el dissabte.

Seguint amb la programació familiar el diumenge a les 12 h Disco per Xics oferirà un concert amb  una posada en escena espectacular a la plaça Campdenmàs.

Presentació de la Fira de Sant Lluc. Foto: Ajuntament d'Olot

Arxivat a