Olot rep la Flor d'Or, la màxima distinció de les Viles Florides

Un total de vuit municipis de la Garrotxa han estat distingits a la gala del moviment

Lliurament dels guardons
Lliurament dels guardons | Viles Florides
Redacció
03 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:36h
El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha lliurat aquest divendres les Flors d’Honor 2019, els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

La principal novetat de la gala de premis, celebrada a Lloret de Mar, ha estat el lliurament de la Flor d’Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any, independentment del número de flors. En la seva primera edició, la Flor d’Or ha recaigut sobre la ciutat d’Olot.

El jurat reconeix la capital de la Garrotxa per la seva trajectòria i implicació en el moviment Viles Florides i per la tasca de sensibilització que fa entre els ciutadans més petits. El jurat ha volgut premiar l’activitat anual que la ciutat organitza amb més de 500 alumnes de primària per explicar què és Viles Florides i despertar consciència entre els nen olotins.

Es dona la circumstància que Olot és també un dels municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides. Un total de tretze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor. Els municipis que s’encabeixen en aquesta categoria són els dotze que ja hi havia l’any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès), i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), que s’afegeix al quadre d’honor de Viles Florides.

A més dels 13 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 53 amb tres Flors d’Honor, entre les quals la Vall d'en Bas i Sant Joan les Fonts; 57 amb dues Flors d’Honor, amb les Preses, Ridaura, Santa Pau i la Vall de Bianya; i 10 amb una Flor d’Honor, entre els que hi trobem Sant Joan de Llierca.

Dos municipis –La Granja d’Escarp (Segrià) i Tredòs (Vall d’Aran)– s’ha adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l’edició de 2020. En total, són 135 els municipis que aquest 2019 ha treballat dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.

El vicepresident de la CHOC, Joan Roig, es felicita pel nombre creixent de municipis adherits al projecte de Viles Florides i l’esforç de les institucions per la millora constant dels seus espais verds:  “És d’una satisfacció immensa veure el camí que les Viles Florides portem anys recorrent junts, decidits a fer de Catalunya un lloc idíl·lic per viure i visitar a través de les plantes, les flors, els jardins i tots els espais verds i naturals”

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, qui ha presidit l’acte d’entrega de les Flors d’Honor 2019, ha volgut felicitar un sector que “actua de nexe d’unió entre el món rural i el món urbà i ens ha d’ajudar a ser més conscients que no tenim país sense món agrari”. Per Jordà les distincions entregades avui “han de servir com a injecció de moral i un impuls més a seguir estimant i treballant els vostres oficis. Heu demostrat la vostra contribució a la construcció d’una societat més justa, sostenible i adaptada als canvis globals“.
 

Municipis que han estat distingits amb el guardó aquest 2019

Arxivat a