Sant Joan Plural carrega contra l'equip de govern per l'Escola de Belles Arts

La formació qualifica la decisió de l'Ajuntament d'assumir la gestió d'"improvisada"

El passat ple a Sant Joan les Fonts
El passat ple a Sant Joan les Fonts | Ajuntament
Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:38h
El ple de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va acordar fa uns dies assumir la gestió directa de l’Escola de Belles Arts del municipi. La decisió és efectiva ja des d’aquest curs. La voluntat de l’equip de govern és “evitar que aquesta escola desaparegui”.

La proposta s’ha aprovat amb el vot a favor de Junts per Catalunya Sant Joan les Fonts i el vot en contra de Sant Joan Plural.

Uns dies després, Sant Joan Plural ha fet una valoració de la situació, en una roda de premsa on ha qualificat d'"improvisació i deixadesa" la gestió de l'equip de govern. L formació critica, entre d'altres mes, que no s'hagi concretat el programa abans amb el professors implicats.

"El nostre grup va votar en contra per la manera com s’havien fet les coses des de les passades eleccions municipals en relació a aquest tema, deixant clar que volem recolzar l’escola però amb les màximes garanties i que dubtem que aquestes existeixin tal com s’ha portat la gestió dels darrers tres mesos.  Tampoc ens sembla eficient que no hi hagi la direcció dins l’escola, i que el control es dugui a terme des de l’ajuntament", diu Sant Joan Plural en una nota.

NOTA DE PREMSA DE SANT JOAN PLURAL

La improvisació i deixadesa en el tema de la gestió de l'Escola de Belles Arts s’ha fet palesa des del primer moment.  El passat 22 de juliol en una reunió a l’ajuntament mantinguda pel nostre grup amb l’equip de govern, els hi vam expressar la nostra preocupació per la manca d’informació que teníem nosaltres, els professors  i els alumnes envers el futur de l’escola.  Ens van tranquil·litzar dient que hi  estaven treballant i que pràcticament estava tot resolt.  La realitat és que en no arribar-nos cap noticia per part de l’equip de govern, i després de constatar el malestar dels professors i dels alumnes, vam adreçar una pregunta per escrit per tal que s’inclogués en el ple.

En el ple ordinari del passat dilluns 16 de setembre, la resposta de l’alcaldessa va ser que estava tot resolt i el professorat estava conforme i que l’equip de govern assumia la gestió de l’escola, per segons ells, garantir-ne la continuïtat.

El nostre grup va votar en contra per la manera com s’havien fet les coses des de les passades eleccions municipals en relació a aquest tema, deixant clar que volem recolzar l’escola però amb les màximes garanties i que dubtem que aquestes existeixin tal com s’ha portat la gestió dels darrers tres mesos. Tampoc ens sembla eficient que no hi hagi la direcció dins l’escola, i que el control es dugui a terme des de l’Ajuntament.  No ens imaginem cap escola sense un director in situ que visqui el dia a dia.

Aquest dijous l’alcaldessa ha fet unes declaracions a Olot Televisió, abans de la reunió amb una part del professorat, tirant pel dret i sense esperar a reunir-se amb ells. Sant Joan Plural està en contra d’aquest tarannà, es fan declaracions a Olot TV on s’afirma que està tot en marxa, en canvi la realitat és que:

- No s’ha concretat el programa abans amb el professors implicats, tot l’estiu hem constatat una maca d’informació i comunicació entre l’Ajuntament , professorat i alumnes.

-  Si tot estava ja concretat per que fins aquest dissabte no s’han sabut les classes que s’impartirien i els preus de les matrícules, i fins aquest dilluns no han començat les inscripcions.

L’última noticia que hem conegut aquest dissabte a través de les xarxes socials és el canvi d’ubicació de l’escola, en un local molt més petit i que actualment serveix d’arxiu a l’Ajuntament.

En resum, volem deixar molt clar que Sant Joan Plural vol la continuïtat de l’Escola Municipal de Belles Arts amb totes les garanties per tal de donar el servei que ha vingut donant al llarg de la seva trajectòria de més de 41 anys i millorar-lo si és possible.


Sant Joan les Fonts 24 setembre 2019

SANT JOAN PLURAL A.M.