La CUP reclama millores al servei d'urgències de l'Hospital d'Olot

La formació presentarà una moció al ple del proper dijous

La CUP ha presentat la moció
La CUP ha presentat la moció | Martí Albesa
NacióDigital
25 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:39h
La Cup Olot ha detectat mancances i demandes dels professionals d’urgències de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i, davant d’això, aquest mes presentarà una moció al ple d'aquest dijous per la millora del funcionament d’urgències, segons explica la formació en una nota. Al text, s'inta la gerència a atendre les reclamacions del personal sanitari d’urgències a través de la creació d’una taula de seguiment formada per la patronal, els representats dels treballadors i els mateixos professionals.  

Aquest any farà cinc anys de la inauguració del nou hospital. "Aquest fet ha aportat moltes millores en qualitat per als usuaris i la implantació de nous serveis; però no tot són bones notícies. El servei d’urgències no ha evolucionat com s’esperaria",.lamenta la CUP.

En els darrers anys, s’ha passat d’atendre uns 70 pacients diaris (dades de 2010) a uns 110 pacients, un increment de gairebé un 50%. "Aquest augment però, no s’ha reflectit, en un augment de personal. Aquesta, juntament amb altres mesures que reclama el personal mèdic i d’infermeria són ignorades per la gerència, i la seva resolució podria comportar un seguit de millores en l’atenció a l’usuari", argumenta la formació.

"Darrerament podem trobar a les xarxes socials moltes i reiterades queixes sobre el temps d’espera i el temps que els professionals dediquen a l’atenció directa als pacients, fet que ve produït per una manca tangible de personal i una sobrecàrrega del personal actual, juntament amb una fuga contínua de professionals cap a altres centres, on els ofereixen millors condicions econòmiques i professionals", afegeix.

I es per tot això que la Cup Olot presenta aquesta moció el ple d’aquest dijous, instant a l'ajuntament com a part del Patronat, a intervenir per resoldre aquesta situació que no fa res més que perjudicar l’atenció sanitària dels usuaris del servei d’urgències.
 

La CUP ha presentat la moció. Foto: Martí Albesa

Arxivat a