​La Torre de Sant Roc de Castellfollit de la Roca, en 5,5 milions de cupons de l'ONCE

La sèrie forma part del cupó diari de l'entitat i es vendrà aquest dimarts

Presentació del cupó dedicat a Castellfollit de la Roca
Presentació del cupó dedicat a Castellfollit de la Roca | ONCE
Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:17h

La sala de plens de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha acollit l’acte de presentació del cupó que l’ONCE dedicarà, aquest dimarts 24 de setembre, al Rellotge de la Torre de Sant Roc de la població, dins de la sèrie "Ciutats en punt i hora". En total seran 5,5 milions de cupons, que portaran el temps de Castellfollit de la Roca per tot l’Estat.

L’acte ha comptat amb la presència de Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Caballero, director de l’agència de l’ONCE a Figueres.

Aquesta nova sèrie, corresponent al cupó diari (de dilluns a dijous), reunirà 50 rellotges singulars. Va començar l’11 de març de 2019 i s’acabarà l'any 2020.

Amb aquesta col·lecció de cupons l'ONCE vol recordar la funció que realitzen els rellotges, màquines de precisió, algunes amb més d'un segle de funcionament. Al llarg dels anys han estat guia i punt d'informació per a les persones cegues que, gràcies a les seves campanades, podien i poden conèixer l'hora del dia en què es troben.

La Torre de Sant Roc és una obra eclèctica de Castellfollit de la Roca inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Quan es va per la carretera de Girona a Olot, en passar per Castellfollit de la Roca es veu una torre majestuosa. Els vianants i ciclistes poden aturar-se a beure de l’aigua de la Font de Sant Roc. Uns dels elements que caracteritzen la torre, és la imatge del sant, l’escut i el rellotge.