​La Fundació KREAS enceta el curs conscient dels problemes de la indústria alimentària

Un total de 36 alumnes inicien les classes, amb la formació dual

Presentació del curs de la Fundació KREAS
Presentació del curs de la Fundació KREAS | Martí Albesa
Redacció
20 de setembre del 2019
Aquest mes de setembre comença a Olot un nou curs acadèmic amb la sisena promoció de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Gràcies al model 100% dual que imparteix la Fundació KREAS, tots els alumnes que participen en el curs tenen garantits durant 2 anys l’aprenentatge teòric a l’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa.

A través del contracte de formació i aprenentatge, l’estudiant combina la formació a l’aula amb el treball remunerat en una empresa del sector alimentari. Aquest sistema repercuteix directament en l’alt nivell d’inserció laboral una vegada acabats els estudis.

De les quatre promocions que ja han finalitzat la formació, un 76% dels alumnes es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits, ja sigui en la mateixa empresa on havien fet la formació dual com en altres indústries del sector alimentari. La resta es van incorporar al mercat laboral amb contractes temporals (9%) o bé van decidir seguir estudiant i posposar per més endavant l’entrada al mercat laboral (15%).

Aquest curs 2019/20 un total de 36 alumnes, entre primer i segon curs, seguiran un intens programa de formació que inclou un ampli ventall de coneixements des de la tecnologia alimentària fins a la comercialització i logística, passant per altres temes cabdals per la indústria com és el manteniment electromecànic, el control microbiològic i sensorial dels aliments, qualitat i seguretat alimentària, nutrició o innovació. 

Com a novetat important d’aquest curs i conscients de les problemàtiques globals que afronta el planeta, la Fundació KREAS ha incorporat un Programa de compromís global dirigit, principalment, als alumnes de cicle superior i que respon als principis fundacionals de l’entitat. Consisteix en escollir, amb caràcter anual, un tema transversal relacionat amb l’àmbit alimentari i que generi preocupació a nivell social amb una doble finalitat. Per una banda, el tema escollit es treballarà a fons des d’un punt de vista acadèmic i des de les diferents unitats formatives que componen el cicle i per altra, vol promoure la presa de consciència, el desenvolupament de valors i la recerca de solucions per part dels alumnes a les situacions plantejades.

Enguany, el tema seleccionat ha estat La problemàtica mediambiental derivada dels residus produïts pels envasos en la indústria alimentaria. Es tracta d’un tema d’interès social creixent, molt sensible, que planteja diferents reptes a tres bandes: indústria, consumidor i administració. 
 

Presentació del curs de la Fundació KREAS. Foto: Martí Albesa

Arxivat a