Arriben les festes de la Santa Espina a les Planes d'Hostoles

Tindran lloc del 20 al 23 de setembre en aquesta població de la Garrotxa

Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:47h
Els capgrossos i gegants surten pels carrers del municipi durant les festes de la Santa Espina.
Els capgrossos i gegants surten pels carrers del municipi durant les festes de la Santa Espina. | Ajuntament.
Del 20 al 23 de setembre –de divendres a dilluns– tindran lloc a les Planes d'Hostoles les populars festes de la Santa Espina, de què cal destacar l'espectacle del mag Lari, l'elecció de l'hereu i la pubilla de les Planes, el correfoc, l'audició de sardanes i els espectacles infantils, a més dels actes i activitats següents:

PROGRAMA D'ACTES

Divendres 20 de setembre

De 9:00h a 14:00h a la biblioteca Maria de Jonquers, jornada tècnica sobre cobertes i murs enjardinats. Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Col.labora: Origens, escola taller de bioconstrucció. La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través del correu electrònic: info@escolaorigens.com , o bé contactant amb la Sra. Maria Blasco  (Tel.: 652 351 164) 

19:30h Plaça Catalunya, pregó de la Festa amb la “iaia Enrica”

22:00h a la Sala Polivalent espectacle de màgia i humor amb "Una nit amb el Mag Lari". Entrades a la venda a Llibreria Serra, Estanc Irene i al web https://turismegarrotxa.koobin.com/  (anticipada 15€ i 18€ a taquilla)

Dissabte 21 de setembre

De 10h a 19h  al centre del poble. Fira del joc i productes de la terra amb jocs per a totes les edats, tallers participatius i parades d’artesania.

12:00h Plaça Nova, espectacle “Transhumància” de Xip Xap Teatre

17:00h Plaça Nova, espectacle “Antipasti” de El Que Ma Queda De Teatre

18:00h Partit de Futbol al Camp Municipal Josep Guàrdia i Rodà entre el CF Les Planes i UE Fornells

20:00h Sala Polivalent. Concert amb el Conjunt Boogie Woogie. Inici de la votació per a l’elecció de l’Hereu i la Pubilla 2019. Tot seguit sopar a la mateixa sala a base d’entrepans calents i ball amb el Conjunt Boogie Woogie. (entrada 10€)

22:30h Plaça Tomàs Franch. Inici del correfoc amb els Diables De l’Onyar (Recorregut: c/Font, Moragues i Barret, Balmes, Mossèn Josep Tarrés, Joan Vidal, Plaça Església, c/Pare Vicenç de Besalú, Plaça 1 d’Octubre, Moragues i Barret, c/Del Pla, c/Unió i espectacle final a la Plaça Nova.)

00:30h Sala Polivalent. Elecció de l’Hereu i la Pubilla 2019. Acte organitzat per Ràdio Les Planes.

01:00h Sala Polivalent. Ball amb el grup de versions Sixtus, grup format per set músics joves que ofereix un directe festiu, enèrgic i sense interrupcions amb clàssics i himnes de rock, ska, punk i reggae. Sixtus és una garantia total de festa!

Diumenge 22 de setembre

08:00h Concurs de pesca infantil. Organitza SPE Aiguaneix.

10:00h Església Parroquial. Ofici solemne cantat per la Coral Retorn Planenc.

12:00h Repicament de campanes.

12:30h Plaça Nova. Entrega dels premis del concurs de pesca infantil.

17:00h Plaça Nova. Audició de sardanes amb la Cobla Orquestra Selvatana. A la mitja part ball dels Gegants i Capgrossos acompanyats per les pubilletes.

20:30h Sala Polivalent. Concert de festa major amb l’Orquestra Selvatana, tot seguit sopar amb entrepans i ball amb la mateixa orquestra. (entrada 10€)

Dilluns 23 de setembre

17:00h Parc de la Plaça Nova. Concurs de pesca magnètica.

18:00h Audició de sardanes amb la Cobla Ciutat Girona. A la mitja part ball dels Gegants i Capgrossos acompanyats de les Pubilletes.

19:00h Plaça Nova. Tradicional sardinada popular.

20:00h Plaça Nova. Cantada d’havaneres amb Les Anxovetes. Rom cremat per a tothom i tot seguit traca final de festa. 

 

Cartell de les Festes de Santa Espina