Olot presenta la programació cultural per aquesta tardor

Un total de 127 activitats pensades per a tots els gustos i públics conformen l'agenda de cultura de la ciutat de setembre a desembre

Ricard Sargatal, director de l'Institut de Cultura Ciutat Olot, i Pep Berga, alcalde Olot, a la presentació d'aquest divendres
Ricard Sargatal, director de l'Institut de Cultura Ciutat Olot, i Pep Berga, alcalde Olot, a la presentació d'aquest divendres | Martí Albesa
Redacció
30 d'agost del 2019
Aquesta tardor, Olot presenta una programació cultural farcida de propostes variades i de qualitat. La temporada cultural, de setembre a desembre, inclou 127 activitats de tots els àmbits, una xifra que suma tant les propostes organitzades per l'Institut de Cultura com les que han programat altres organismes i entitats de la ciutat. El gruix de les activitats s'inscriuen en les categories de teatre, música i exposicions, però també hi ha propostes de dansa, cinema, circ, literatura o circ, i d'altres que combinen diferents disciplines.
 
La programació de tardor es reuneix en una nova edició de l'agenda Olot Cultura que ja es pot descarregar a la pàgina web d'Olot Cultura o recollir als equipaments culturals i altres punts de la ciutat.

En aquesta ocasió, la fotografia de la portada de l'agenda ha anat a càrrec de Marta Aumatell, creadora de projectes educatius relacionats amb l'art i la comunicació i coordinadora de Lluèrnia. En la imatge, l'autora ha volgut evocar la connexió amb la natura i el joc com a part indestriable de la nostra cultura malgrat la transformació que ha sofert, especialment en àrees com la pagesia.
 

Portada de l'agenda de tardor d'Olot elaborada per Marta Aumatell Foto: Olot Cultura
 

La programació d'enguany ha sumat esforços perquè tothom pugui trobar el seu propi camí cultural. En aquest sentit, s'han confeccionat diferents itineraris: de la innovació a la tradició, del talent internacional al local, de les propostes familiars a les quals animen a reflexionar en profunditat i de les figures consolidades als noms que tot just despunten.
 

Ricard Sargatal, director de l'Institut de Cultura Ciutat Olot, durant la presentació d'aquest divendres Foto: Martí Albesa


Noms consolidats en el panorama cultural

En aquesta programació de tardor hi trobem figures consolidades i noms reconeguts de llarga trajectòria en l'àmbit de la música, com ara Pau Riba (que reviu l'espectacle Dioptria cinquanta anys més tard), Albert Pla o Chicuelo i Marco Mezquida; el teatre, amb T de Teatre i Dagoll Dagom, que porten La tendresa al Teatre Principal, i de la literatura amb Màrius Serra i l'adaptació teatral del seu Quiet, o l'obra poètica de Joan Teixidor, musicada per Joan Josep Mayans.

Propostes transgressores 

Enguany s'aposta per propostes que trenquen esquemes en el camp de la música, la dansa o el teatre. Un bon exemple és el cicle Músiques Improvisades, amb Josep-Maria Balanyà i el duet format pel pianista Agustí Fernández i la bailaora Sònia Sánchez; la dansa de Sònia Gómez, David Climent i Pere Jou amb l'espectacle Nowhere in particular; el concert de jazz de Yuhan Su, Zbigniew Chojnacki i Ramon Prats, fruit d'una residència artística d'una setmana a l'Espai Marfà; el circ íntim de Júlia Farrero a Teia, o la dansa inclusiva de P9, a càrrec de Corart/Companyia Eva Durban.

Clàssics revisitats

Recuperació d'obres com l'exposició La casa noucentista, que reivindica mostres olotines d'arquitectura i interiorisme d'aquest corrent cultural; el concert de Nadal, que aquest any portarà la Missa en si menor de Bach al Teatre, o les fotografies de Valentí Fargnoli, a l'Arxiu.

També hi haurà cabuda per a la reinterpretació amb propostes com Así que pasen cinco años, de Federico García Lorca o els temes recuperats i actualitzats que interpretarà Dom la Nena a El Torín.

Talent olotí
 
La programació cultural a Olot per aquesta tardor també inclou produccions vinculades a la ciutat, siguin contemporànies o més reculades en el temps. De les fotografies de Xevi Moliner a les de Ramon Teixidor; dels poemes de Teixidor musicats per Joan Josep Mayans al jazz de Dani López, o dels muntatges de Lluèrnia als de la Mostra de Pessebres.

Per anar-hi amb els més petits

No podien faltar les propostes pels més menuts. A banda de El Més Petit de Tots i el circ de Barolosolo, la màgia també hi té representació de la mà del jove Guillem Sanyes i el seu Black Bloc.

A més, la Biblioteca oferirà una programació estable d'hores del conte, espectacles literaris i clubs de lectura, i les exposicions dels museus inclouen activitats per a totes les edats.

Venda d'entrades a partir del 3 de setembre

Les entrades per als espectacles de pagament es posaran a la venda el dimarts dia 3 de setembre, a les 10 h, per internet a www.olotcultura.cat o bé de forma presencial a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria.
 

Consulta tota la programació de la tardor cultural d'Olot.
 

L'alcalde d'Olot Pep Berga durant la presentació de l'agenda cultural de tardor d'aquest divendres Foto: Martí Albesa

Arxivat a