L'Ajuntament d'Olot crea la Comissió de la Variant per pressionar la Generalitat i desencallar l'obra

La primera acció d'aquest òrgan és assegurar que es destini una partida als pressupostos del 2020, que seria d'entre 1 i 2 milions d'euros

Primera reunió de la Comissió de la Variant d'Olot, aquest dimarts
Primera reunió de la Comissió de la Variant d'Olot, aquest dimarts | Martí Albesa
Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat el 29 d'agost a les 17:00h
L'Ajuntament d'Olot ha constituït aquest dimarts una comissió centrada en la variant amb l'objectiu de desencallar aquesta inversió. La creació de la Comissió de la Variant d'Olot es va acordar en el ple del mes de juliol, per unanimitat, entre tots els grups que tenen representació al consistori. Pep Berga, alcalde de la capital garrotxina, ha explicat que "tots els grups que tenim representació a l'Ajuntament el proper mandat sabem de la importància que aquesta obra té per a la ciutat" i ha volgut remarcar que "és una obra complexa de resoldre, ja que no està a les nostres mans sinó que depèn de la Generalitat i la seva capacitat d'invertir i acabar tots els processos de planificació". L'objectiu de la Comissió és "dissenyar totes aquelles accions que ajudin a avançar en la construcció d'aquesta obra tan necessària", ha explicat Berga.
 

Pep Berga, alcalde d'Olot, durant la primera reunió de la Comissió, aquest dimarts Foto: Martí Albesa


La primera reunió de la Comissió també ha servit per contrastar els diferents punts de vista i acordar consens per a les accions que cal realitzar, i per escoltar i buscar solucions tenint en compte els veïns perjudicats i l'entorn. En aquest sentit, Berga ha destacat que la primera acció a realitzar és assegurar que es destini una partida en els pressupostos de l'any vinent per fer un projecte constructiu per a la Variant, que tindrà un cost d'entre 1 i 2 milions d'euros.
 

Creació de la Comissió de la Variant d'Olot, aquest dimarts Foto: Martí Albesa


De moment, el govern local ha recordat que ja hi ha el projecte constructiu del tram central i aquest setembre la Generalitat començarà la redacció de l'estudi de la part nord, que fins ara era competència de l'Estat.

Finalment, Berga ha puntualitzat que la pròxima reunió de la Comissió serà un cop s'hagi presentat una solució pel tram del traçat entre les Preses i la Vall d'en Bas.
 

Primera reunió de la Comissió de la Variant d'Olot, aquest dimarts Foto: Martí Albesa

Arxivat a