El mercat d'Olot deixarà de dispensar bosses de plàstic a partir del gener del 2020

Després dels bons resultats obtinguts a la prova pilot a parades d'alimentació i planter la mesura s'ampliarà a la resta de parades

Mercat setmanal d'Olot
Mercat setmanal d'Olot | Martí Albesa
Redacció
22 d'agost del 2019
Des de l'Ajuntament d'Olot i conjuntament amb un grup de 14 marxants del sector alimentari i de planter, es va posar en marxa un pla pilot per reduir el consum de bosses de plàstic, i utilitzar-les compostables.

En concret, va ser el passat mes de maig quan 10 parades de fruita i verdura, 2 parades de fruits secs i 2 de planter van oferir als seus clients bosses compostables amb l'eslògan A Olot, botigues a prop per fomentar també la compra de proximitat. Aquestes 14 parades van distribuir un total de 36.000 bosses de nanses. L'experiència ha donat bons resultats, i ara, l'Ajuntament i els marxants han acordat avançar a l'1 de gener del 2020 la prohibició total d'utilitzar bosses de plàstic al mercat setmanal d'Olot.

Aquesta mesura es portarà a aprovació al ple municipal del pròxim dijous, i amb ella es calcula que al mercat setmanal d'Olot es deixaran de dispensar un mínim de 400.000 bosses de plàstic l'any.

L'acció forma part del pla de millora del mercat d'Olot, un seguit de mesures acordades des del consistori municipal amb els marxants, algunes de les quals ja s'han executat com les obres de remodelació de l'espai físic urbà destinat al mercat, que ha permès agrupar les parades per producte de venda, eliminar la presència de vehicles estacionats al passeig (facilitant-ne l'aparcament en zones properes) i deixar zones de pas entre línies de parades per facilitar la circulació dels compradors per tota la zona.

El mercat canvia de lloc per Festes

De forma extraordinària, L'ajuntament ha informat que el mercat d'Olot tindrà nova ubicació per Festes del Tura. El dilluns 9 de setembre, les parades de fruita i verdura s'instal·laran a la plaça Balmes i els carrers del voltant, ja que el Firal estarà ocupat per les barraques.
 

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, aquest dijous durant la presentació de la nova mesura Foto: Ajuntament d'Olot

Arxivat a