L'Esbart Olot prepara el ball pla de les Festes del Tura 2019

S'organitzen assajos previs perquè tothom qui hi vulgui participar s'aprengui la coreografia d'aquesta dansa popular

L'Esbart d'Olot ha recuperat el Ball Pla com a dansa tradicional de les FDT
L'Esbart d'Olot ha recuperat el Ball Pla com a dansa tradicional de les FDT | Martí Albesa
Redacció
21 d'agost del 2019
Un any més s'acosten les Festes del Tura a Olot i s'ultimen els preparatius d'unes celebracions que ompliran de vida els carrers de la vila durant 5 dies. I per cinquè any, les festes tornen a acollir el ball pla com a un dels actes principals de la festivitat.

Des de l'Esbart Olot, obren de nou les inscripcions per participar-hi i busquen persones que vulguin formar-ne part. Perquè tothom pugui aprendre's la coreografia d'aquesta dansa popular olotina, l'entitat organitzarà assajos els dies 27 i 29 d'agost i 3 i 5 de setembre a les 8 del vespre al local de l'Esbart.
 
El ball pla es va incorporar al programa oficial de les Festes del Tura l'any passat, i ha esdevingut un dels actes de tancament de la celebració. Enguany tindrà lloc el dimarts 10 de setembre al Firal i comptarà amb l'acompanyament musical de La Principal d'Olot.

Des de l'Esbart expliquen que encara poca gent s'anima amb el ball pla i admeten que aquesta és una de les assignatures pendents, que implica aconseguir que els olotins sentin seva la dansa. Per tal de facilitar l'ordenació de les parelles també demanen als interessats a participar que s'inscriguin prèviament enviant un correu electrònic a l'adreça de l'Esbart, i recorden que s'admeten inscripcions individuals de totes aquelles persones que no tinguin algú amb qui ballar.
 
Arxivat a