Arrenca la 37a edició de l'Ésdansa a les Preses amb novetats d'última hora

Una de les companyies que havia d'actuar al certament ha suspès la gira europea i l'organització ha incorporat una nova proposta a la programació

Festival Ésdansa en una imatge d'arxiu
Festival Ésdansa en una imatge d'arxiu | Martí Albesa (Festival Ésdansa)
Redacció
19 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:02h
Aquest dilluns 19 d'agost, i fins al pròxim dia 25, arrenca a les Preses la 37a edició de l'Ésdansa, un festival de dansa que aposta per la participació internacional i l'intercanvi cultural, i que enguany presenta diferents novetats.

Com a novetat d'última hora, Núria Feixas, directora del festival, ha explicat aquest dilluns en la presentació del certamen a Girona, que s'incorpora a la programació la proposta d'endinsar-se en el món de Tahití a través de les danses Ori Tahití, que tenen més de 200 anys d'antiguitat. Es tracta d'uns balls "molt sensuals en què es mouen molt els malucs" i que en l'antiguitat es feien en diferents situacions, ja sigui per donar la benvinguda als forasters, per resar o per desafiar a l'enemic. El festival oferirà la possibilitat de veure-les el dissabte i el diumenge en diferents passis. Aquest espectacle ha estat una incorporació d'última hora després que la companyia otomana que havia de ballar l'Al-bar'ah ha suspès la seva gira europea de forma inesperada. El nou espectacle es podrà veure en una ubicació secreta que els organitzadors només desvetllaran al públic abans de començar la funció.
 

Núria Feixas, directora del festival, durant la presentació a Girona d'aquest dilluns Foto: ACN


El tret de sortida de l'Ésdansa el donarà aquest dilluns 19 d'agost, a les deu de la nit al Clot de l'Infern, Rituals, un espectacle experiència del Ballet Folklórico Nacional de Guatemala i Somos Cultura Viva de l'Equador, en format de taquilla inversa, i a on la dansa i la música transportaran a l'espectador a l'etapa prehispànica a Guatemala.

L'Ésdansa oferirà durant els pròxims 7 dies espectacles, cicles permanents i propostes experiència de dansa d'arrel tradicional.
 

Consulta tota la programació aquí.

Arxivat a