La consulta sobre el model de gestió de residus a Mieres aposta pel xip

D'un total de 89 vots (un 27,5% de la població), el 92,13% s'han decantat per aquesta opció

NacióGarrotxa
09 d'agost del 2019
La setmana passada es va acabar el procés participatiu per decidir el model de gestió dels residus a Mieres, que es va fer en tres fases i que, finalment, després de la consulta popular ha donat com a resultat, per una amplíssima majoria, que aquesta població garrotxina es decanta pel sistema de contenidors amb tarja identificativa o xip.
 
Durant la fase informativa, es va fer una assemblea oberta a tot el poble, on els responsables de SIGMA van informar detalladament dels objectius i els diferents models de gestió de la brossa i els residus. Després, els responsables municipals van fer un porta a porta per informar els veïns dels avantatges de cada model i de la importància de millorar la selecció de residus i la disminució dels mateixos.
 
En la fase consultiva, els veïns van poder votar quin model preferien: la recollida en contenidors amb xip o la recollida porta a porta. La votació es va poder fer presencialment en una urna o bé telemàticament, mitjançant la plataforma Decidim.  
 
En la fase de retorn, s’han comunicat als veïns els resultats de la votació i, a mesura que SIGMA vagi implementant el nou sistema de contenidors amb xip, s’anirà informant detalladament del seu ús.
 
Resultats de la consulta popular
 
Cens: 323 persones
Vots: 27,55%  (89 vots)
 
OpcionsVotsPercentatge
Contenidors amb xip8292,13%
Recollida porta a porta77,86%
En blanc00%
TOTAL89100%
 
Cal recordar que aquesta és la segona consulta sobre serveis públics que es realitza a Mieres. El desembre de 2018 el municipi va votar aclaparadorament per municipalitzar el servei d'aigua.