El Consorci porta a terme treballs de control de l’ailant a l’Alta Garrotxa

És un arbre ornamental que ha esdevingut invasor pel seu ràpid creixement i la seva capacitat per a prosperar

Les zones d’intervenció es localitzen en diversos punts de l’EIN de l’Alta Garrotxa i la seva àrea d’influència.
Les zones d’intervenció es localitzen en diversos punts de l’EIN de l’Alta Garrotxa i la seva àrea d’influència. | CAG.
NacióGarrotxa
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:39h
Durant el transcurs de temps –entre finals de juny i principis de juliol–, s’han executat els treballs d’intervenció a diferents finques de l’Alta Garrotxa a fi i efecte de realitzar el control de l’espècie Ailanthus altíssima o ailant, també conegut popularment com l’arbre pudent.

L’actuació l’ha promoguda el Consorci en col·laboració amb la Diputació de Girona, en el marc de les subvencions per al desenvolupament d’actuacions, per part de consorcis, de conservació del patrimoni natural en espais d’interès natural, i ha estat executada per una empresa especialitzada.

Els treballs han afectat els rodals amb presència d’aquesta espècie, que enguany presenta una superfície de 3.138 m2 repartits en 29 zones d’actuació distribuïdes entre els municipis de Montagut i Oix, Castellfollit de la Roca, Sant Ferriol i Sant Joan les Fonts.

Les actuacions han consistit en un seguit de desbrossades selectives prèvies per a permetre l’accés als peus –a tractar amb herbicida–, i una fase final de tallada i eliminació de peus morts. Aquest tractament es fa segons el "Protocol de control químic de l’ailant", de 2015, consensuat amb la Diputació de Girona i el DAAM.

Es preveu que durant el setembre es porti a terme l’última fase dels treballs, la qual consisteix a eliminar els peus d’ailant després que hagi fet efecte el tractament químic.

Durant els anys successius caldrà fer intervencions puntuals de manteniment per a poder erradicar l’espècie a l’Alta Garrotxa.

Cal destacar que l’execució d’aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració activa dels propietaris, que a través d’acords de custòdia i del seu compromís actiu en la conservació de les finques i l’espai protegit, han facilitat totes les tasques derivades del projecte.