Degusta el Nucli Antic!

Els bars i restaurants del centre d’Olot sortiran al carrer el dissabte 31 d’agost

Coincidint amb la celebració de la botiga al carrer d’estiu en una iniciativa organitzada en el marc del Pla integral d'accions de millora (PIAM) d'aquesta zona del centre de la ciutat

per Xavier Borràs, Olot | 30 de juliol de 2019 a les 08:05 |
Enguany el «Degusta el Nucli Antic!» serà el dissabte 31 d'agost. | @ahlg.
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir de les 19 hores del dissabte 31 d’agost, una desena de bars i restaurants del Nucli Antic d’Olot oferiran tastos al carrer. Cada establiment habilitarà un espai davant del seu negoci per a fer conèixer la proposta gastronòmica que hauran preparat per a l’ocasió, tal com va fer saber en seu municipal aquest dilluns el gerent de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa (AHG), David Coloma, acomanyat del primer tinent de batlle, Estanis Vayreda, i de la regidora d'Empresa i Comerç, Gemma Canalias.
 
Bars situats al carrer i la a plaça Major, la plaça Mora, el carrer Alta Maduixa i el passeig d’en Blay participaran d’aquesta iniciativa organitzada per DinàmiG juntament amb l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO), l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Turisme Garrotxa.
 

David Coloma, gerent de l'Associació d'Hostalatge d'Olot. Foto: Martí Albesa.


La segona edició del “Degusta el Nucli Antic” formarà part, com l’any passat, de la programació de la Botiga al carrer d’estiu organitzada per l’ACO. Es tracta d’una bona manera d’acomiadar l’estiu aprofitant els descomptes i promocions ofertes pels comerços del centre, així com degustant el Nucli Antic de la mà dels bars i restaurants agremiats a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, ubicats des de la plaça del Conill fins el Firal d’Olot. Segons David Coloma, tant interessa i en gaudeixen els ciutadans d'Olot com els turistes que visiten la capital de la Garrotxa.
 

Per a donar a conèixer aquesta proposta, s’ha editat un díptic (encara a la impremta) amb informació de tots els establiments que participen a la campanya amb tastos i degustacions. També, inclou els horaris amb què els establiments treballen durant tot l’any, amb la voluntat de fer conèixer l’oferta gastronòmica que aporten els 365 dies l’any.  
 

“Degusta el Nucli Antic” és una acció organitzada en el marc del Pla integral d’accions de millora (PIAM) del Nucli Antic, conjuntament entre l’ACO, l’AHLG i l’Ajuntament d’Olot.
 
Més accions del PIAM del Nucli Antic
 
“Degusta el Nucli Antic” és una de les accions que forma part del PIAM d’aquest espai del centre de la ciutat. Pretén dinamitzar el Nucli Antic amb iniciatives que ajudin a portar-hi activitat. Paral·lelament s’avança a fer realitat la resta d’actuacions prioritàries del PIAM com ara la reforma de la plaça del Conill, la segona fase del Taller dels Sastres (un projecte per recuperar l’activitat al carrer dels Sastres d’Olot) i l’execució de l’estudi d’habitatge.

Les propostes es debaten i s’acorden en el Consell de Barri que es reuneix al local de l’Associació de Veïns del Nucli Antic. Precisament, el mateix cap de setmana el Nucli Antic celebrarà la seva festa amb activitats durant tot el dissabte.
 
 

 

Participació