Observació i estudi de papallones nocturnes a Olot aquest divendres

El Parc Nou, la Moixina i el Pla de Llacs són els indrets a recercar-ne, en el marc de les 16 Nits de les Papallones a Catalunya i Andorra i de l'European Moth Night

«Choreutis nemorana» és una papallona nocturna.
«Choreutis nemorana» és una papallona nocturna. | xtec.cat.
NacióGarrotxa
29 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:51h
Aquest divendres 2 d'agost, organitzada per la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) es durà a terme a Olot l'activitat "Observació i estudi de papallones nocturnes" al Parc Nou, la Moixina i el Pla de Llacs. El lloc de trobada serà a l’aparcament de la Font Moixina a les vuit del vespre i es preveu que finalitzi cap dos quarts de dotze.
 
L’activitat, per a la qual no cal inscripció prèvia, s’inscriu a la 16 Nits de les Papallones a Catalunya i Andorra, emmarcades al projecte d'àmbit europeu European Moth Night on Catalunya participa activament des de fa molts anys.

L’Ajuntament d’Olot, el Consorci SIGMA i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, en col·laboració amb la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural i la Societat Catalana de Lepidopterologia organitzen aquesta sortida nocturna per a observar i conèixer la gran diversitat d'espècies de papallones.
 
Gran part d’aquestes papallones de nit se senten atretes per la llum. Per aquesta raó, es muntarà un aparell lluminós per atraure insectes nocturns i de la mà del biòleg especialista en lepidòpters ibèrics Jordi Dantart, un dels millors experts en papallones del nostre país, anirem descobrint totes les espècies que s'apropin a la llum i coneixerem les seves característiques principals i algunes de les curiositats que amaguen.
Arxivat a