Els casals d'estiu de la Vall d’en Bas atenen gairebé 300 infants i joves

L'Ajuntament referma l'aposta per l’educació en tots els àmbits de la vida, també durant les vacances escolars

Mainades de la Vall d'en Bas al casal d'estiu de Sant Privat d'en Bas.
Mainades de la Vall d'en Bas al casal d'estiu de Sant Privat d'en Bas. | @casalsdelavall.
25 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:35h
Amb l’objectiu clar que els casals d’estiu són una eina que complementa el procés vital d’aprenentatge i creixement dels nens i nenes, des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas es fa una aposta decidida any rere any per oferir un casal d’estiu de qualitat, tal com han informat aquest dijous el batlle, Lluís Amat, i el director dels casals d'estiu, Joan Barris.  "Els casals d'estiu treballen la cultura i la natura de la Vall d’en Bas i els valors propis de l’educació en el lleure, el respecte, la humilitat i la solidaritat entre tots", ha afirmat Barris.

En el cas de la Vall, que és un municipi de pobles, funcionen al mateix temps dos punts d’acció: a Sant Esteve d’en Bas i a Sant Privat d’en Bas. Aquest any hi ha un total de 250 inscripcions de persones diferents, entre infants i els joves del casal de joves. A més a més, si s'hi suma totes les activitats d’estiu de l’Àrea d’Educació i Joventut, són gairebé 300 infants i joves que aprofiten les activitats de lleure educatiu que s’organitzen, que segons el batlle, Lluís mata, és un nombre de gruix a considerar.

Enguany s’han contractat 23 professionals de l’educació en el lleure: persones preparades per a atendre la diversitat de les mainades, per a fer dels casals un projecte inclusiu on tothom pugui participar, també persones amb diversitat funcional. I, sobretot, persones preparades per a fer passar grans estones als petits i als  joves. La majoria d’aquests professionals són veïns de la Vall d’en Bas. A banda d’aquestes alternatives, enguany també es continua apostant per donar opcions als més joves, així, als qui tenen entre 16 i 18 anys se’ls ofereix l'oportunitat de tenir un primer contacte amb el món del lleure d’una manera remunerada i el màxim de professionalitzada possible.

Els casals de la Vall, doncs, any rere any, van millorant i van consolidant el projecte educatiu, conscients que sempre es pot fer millor, després de l’estiu, ja que es repensa de nou el projecte i es canvia tot allò que calgui.