​L'onada de calor comença a remetre

Continua l'elevat risc d'incendi a 19 comarques

Una platja de Cambrils, plena de gent.
Una platja de Cambrils, plena de gent. | Jonathan Oca.
NacióDigital
25 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:21h
Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla Procicat per l'onada de calor que afecta Catalunya des de dilluns, tot i que aquest dijous comença a remetre a les comarques del litoral sud i central. Continua l'elevat risc d'incendi en 19 comarques.

El pla Infocat està en prealerta, també mentre segueixi actiu el foc forestal de Capellades. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures seguiran sent molt altes però entre 1 i 2 graus menys que dimecres, i amb menor probabilitat de superar els llindars de temperatura extrema. Es mantenen tancats els accessos al Massís del Montsant i segueixen les mesures especials de prevenció de les activitats de sega.
 
Durant l'episodi s'han superat els llindars de temperatura a totes les comarques, destacant el 41 graus de Lleida, els 40,1 de Tremp i els 39,7 de Tàrrega. Es van produir el 23 de juliol. Protecció Civil demana als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos, persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat, persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i malalts crònics.

Les 19 comarques amb perill d'incendi forestal són el Pallars Jussà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Solsonès, Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta.