Uns éssers sorgits de Bracons omplen el Firal d'humor, música, dansa i circ

El muntatge "Sortir de tu", que commemora els 10 anys dels túnels, s'estrena avui al Firal Petit, en una coproducció del Teatre Principal d’Olot i del Teatre Cirvianum de Torelló

Un moment de la presentació de l'espectacle al Teatre Principal d'Olot.
Un moment de la presentació de l'espectacle al Teatre Principal d'Olot. | Xavier Borràs.
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:22h
L'espectacle Sortir de tu, inspirat en dibuixos fets per 500 infants de la Garrotxa i Osona per a commemorar els deus anys de l'obertura dels túnels de Bracons, es podrà gaudir aquest dimecres, a les 19.30 h, al Firal Petit, en una coproducció del Teatre Principal d’Olot i el Teatre Cirvianum de Torelló..

Sortir del tu és un espectacle de carrer per a tots els públics, amb humor, música, dansa, moviment i circ. El muntatge s’inspira en els dibuixos que han fet els més de cinc-cents alumnes de deu anys de les escoles de La Bòbila, Verntallat, Vall del Ges, l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot i l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. Són les mainades que van néixer el mateix any que s’obria al trànsit el túnel de Bracons i que han dibuixat com s’imaginaven que podrien ser els suposats éssers que sortirien dels túnels provinents de l’altra banda de la serra de Llancers.
 
L’espectacle, bergant i amb molta interacció amb els espectadors, es pregunta com ens relacionem amb allò desconegut i parla de les relacions humanes, internes i externes, i dels lligams de l’amor i del desig. Maria Codinachs dirigeix el muntatge, que compta amb els actors Eduard Autonell, Júlia Clarà i Jordi Font.

La vigatana Codinachs, dona de teatre de cap a peus, va dir en la presentació que se'n va fer el 4 de juliol que la peça s'inspira en "els infants que van sortir del túnel de la seva mare" fa deu anys i "ens van fer aquests dibuixos". Algueró, per la seva banda, va explicar que es demanava a la mainada, "que ja han crescut amb el túnel present", com podrien ser els éssers que viune sota terra, com s'alimenten i es desplacen, i els van reclacar "que no anàvem a fer monstres". Per la seva banda, Pep Berga va fer notar que l'espectacle coincidirà amb el Circ a les Places que es desenvolupa aquest mes a la plaça de braus i que potser "la podríem rebatejar com la plaça del Circ".
 
El muntatge s’havia d’estrenar el passat dissabte 6 d’abril, tot coincidint amb el desè aniversari de l’obertura del túnel de Bracons, però una lesió d’un dels actors va obligar a posposar la funció. Coproduït pel Teatre Principal d’Olot i el Teatre Cirvianum de Torelló, es representarà avui dimecres a les 19.30 h al Firal Petit d’Olot, i el diumenge 28 de juliol a la plaça Vella de Torelló.

 
Arxivat a