L'Ecoxarxa Garrotxa fa vuit anys aquest divendres al mas Les Mates d'Olot

Ho celebra amb un concert de Nu*esia, micro obert i escenari lliure a partir de les vuit del vespre

El vuitè aniversari se celebrarà al mas Les Mates d'Olot, seu de l'Ecoxarxa.
El vuitè aniversari se celebrarà al mas Les Mates d'Olot, seu de l'Ecoxarxa. | Xavier Borràs.
24 de juliol del 2019
Actualitzat el 06 de novembre del 2020 a la 13:19h
L'Ecoxarxa Garrotxa celebra aquest divendres, 25 de juliol, vuit anys del seu naixement com a xarxa integrada al Comunnity Echange System (CES), actualment IntegralCES, En aquest període l’Ecoxarxa ha sobrepassat el quart de milió de troks (la moneda social garrotxina) i és participada per unes 170 persones de tota la comarca, inclosos establiments que accepten aquest moneda virtual –fora de l’àmbit del capital–, com La Fogaina i Cal Monjo a les Preses o el Núria Social a Olot, entre d’altres, a més de productors i proveïdors de serveis.

Per a celebrar l’aniversari, hi haurà un concert de Nu*esia a les vuit del vespre, a més d’escenari lliure i micro obert fins a quarts d’onze a la terrrassa del Rebost de l’Ecoxarxa, al mas Les Mates d’Olot.
 
 

El Rebost de l'Ecoxarxa, on es fa l'intercanvi de productes i serveis amb el trok, la moneda social garrotxina. Foto: Xavier Borràs.


L’EcoXarxa Garrotxa va néixer l’any 2011 i ha esdevingut una eina d'enxarxament de diferents projectes autogestionats, des del Rebost fins als grups de treball (bosc, fires...), passant per l’educació, els horts comunals o els laboratoris creatius com els que es van fer al Projecte Ishtar, amb l’aixopluc, durant uns anys, de la Cooperativa Integral Catalana.

Una EcoXarxa és un espai d’intercanvi i d’autoorganització bioregional que promou el desenvolupament de l’activitat autogestionària en tots els àmbits de la vida, de manera integral. La moneda social, el trok a la Garrotxa, és una eina d’intercanvi de béns, serveis i coneixements que les ecoxarxes promouen i que serveix per a construir un sistema de relacions econòmiques al marge del capitalisme.

Una EcoXarxa fomenta l’economia i les relacions humanes de forma local, amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques sense que calgui utilitzar l’euro, crea mecanismes de suport entre les persones i permet desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals. Treballen per a recuperar la dimensió ètica i humana en les activitats econòmiques, superar l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsar una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.
 
 

L'aniversari se celebra aquest divendres a partir de les vuit del vespre. Foto: @Ecoxarxagrtx.

Arxivat a