Economia social

L'Ecoxarxa Garrotxa fa vuit anys aquest divendres al mas Les Mates d'Olot

Ho celebra amb un concert de Nu*esia, micro obert i escenari lliure a partir de les vuit del vespre

per Xavier Borràs , Olot, 24 de juliol de 2019 a les 09:45 |
El vuitè aniversari se celebrarà al mas Les Mates d'Olot, seu de l'Ecoxarxa. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ecoxarxa Garrotxa celebra aquest divendres, 25 de juliol, vuit anys del seu naixement com a xarxa integrada al Comunnity Echange System (CES), actualment IntegralCES, En aquest període l’Ecoxarxa ha sobrepassat el quart de milió de troks (la moneda social garrotxina) i és participada per unes 170 persones de tota la comarca, inclosos establiments que accepten aquest moneda virtual –fora de l’àmbit del capital–, com La Fogaina i Cal Monjo a les Preses o el Núria Social a Olot, entre d’altres, a més de productors i proveïdors de serveis.

Per a celebrar l’aniversari, hi haurà un concert de Nu*esia a les vuit del vespre, a més d’escenari lliure i micro obert fins a quarts d’onze a la terrrassa del Rebost de l’Ecoxarxa, al mas Les Mates d’Olot.

 
 

El Rebost de l'Ecoxarxa, on es fa l'intercanvi de productes i serveis amb el trok, la moneda social garrotxina. Foto: Xavier Borràs.


L’EcoXarxa Garrotxa va néixer l’any 2011 i ha esdevingut una eina d'enxarxament de diferents projectes autogestionats, des del Rebost fins als grups de treball (bosc, fires...), passant per l’educació, els horts comunals o els laboratoris creatius com els que es van fer al Projecte Ishtar, amb l’aixopluc, durant uns anys, de la Cooperativa Integral Catalana.


Una EcoXarxa és un espai d’intercanvi i d’autoorganització bioregional que promou el desenvolupament de l’activitat autogestionària en tots els àmbits de la vida, de manera integral. La moneda social, el trok a la Garrotxa, és una eina d’intercanvi de béns, serveis i coneixements que les ecoxarxes promouen i que serveix per a construir un sistema de relacions econòmiques al marge del capitalisme.

Una EcoXarxa fomenta l’economia i les relacions humanes de forma local, amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques sense que calgui utilitzar l’euro, crea mecanismes de suport entre les persones i permet desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals. Treballen per a recuperar la dimensió ètica i humana en les activitats econòmiques, superar l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsar una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.

 
 

L'aniversari se celebra aquest divendres a partir de les vuit del vespre. Foto: @Ecoxarxagrtx.

 

Participació