Vint-i-dues empreses del territori ADRINOC es beneficien dels ajuts Leader

Nou dels projectes que rebran fons són a la comarca de la Garrotxa

Logotip de Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya.
Logotip de Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya. | @adri_noc.
NacióGarrotxa
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:32h
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha aprovat la quarta convocatòria d’ajuts Leader 2014-2020. Del total de 209 ajuts aprovats, pel que fa al territori de l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), 22 projectes han rebut resolució favorable. Aquests ajuts, destinats al desenvolupament local i a la diversificació econòmica de les zones rurals, corresponen a la convocatòria de 2018.
 
L’objectiu principal d’aquests ajuts LEADER és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de joves. Estan adreçats especialment a actuacions per la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.
 
La dotació prevista en aquesta convocatòria per a finançar projectes en l’àmbit territorial d’ADRINOC ascendia a 668.642,24€, els quals són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en un 43%, i el DARP n’aporta el 57% restant. Amb el suport que rebran aquest 23 projectes, el territori es veurà beneficiat d’una inversió privada de més de 2,5 milions d’euros.

Les empreses beneficiades es reparteixen de la següent manera arreu del territori ADRINOC: 7 s’ubiquen a l’Alt Empordà, 9 a la Garrotxa, 5 al Gironès i 1 a Osona. En mitjana, aquestes empreses subvencionades, rebran un 30% de l’import del seu projecte d’inversió en forma de subvenció a fons perdut.

És important remarcar que ADRINOC ha seleccionat a aquestes empreses en base als seus objectius estratègics concretats amb uns criteris de selecció on tenen especial rellevància, la creació d’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic, la producció local i el foment de la innovació i la diversificació.
 
Per aquest any 2019, ADRINOC ja està treballant intensament en la preparació de la propera convocatòria, la qual està previst que es publiqui a la tardor, i igualment que en l’any anterior hi haurà una dotació de més de sis-cents mil euros per a finançar nous projectes.

ADRINOC, amb seus a Olot i a Figueres, dóna suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per a crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.
 
Arxivat a