El cartell de les Festes del Tura d'enguany se centra en la geganta d'Olot

N'és l'autor Albert Roura, un jove de 22 anys, estudiant d'Art i Disseny, que ja s'havia presentat dues vegades més al concurs

La geganta d'Olot és l'eix central del cartell d'enguany.
La geganta d'Olot és l'eix central del cartell d'enguany. | Il·lustració: Albert Roura.
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 8:14h
Sóc la Festa és el títol del cartell de les Festes del Tura d'enguany que han descobert aquest dimarts a la tarda el seu autor Albert Roura, acompanyat de diferents representants de la Comissió i l’Àrea de Festes, el regidor de Festes, Agustí Arbòs i el batlle d’Olot, Pep Berga, a la terrassa del Museu dels Sants.

Albert Roura Casadellà, que ha estudiat grau mitjà i grau superior de disseny gràfic a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, i que actualment continua la seva formació a la Llotja de Barcelona, ha estat el guanyador del concurs de cartells de les Festes del Tura, que s’organitza cada dos anys.
 

Instantània del moment en què Albert Roura, el batlle i la Comissió de Festes han descobert el cartell a la terrassa del Museu dels Sants. Foto: Martí Albesa.


El jurat ha escollit la seva proposta entre els 49 originals que es van presentar a la convocatòria. Aquesta és la tercera vegada que Albert Roura s'hi presentava ja que, segons ha dit, “des de que vaig començar els estudis professionals em vaig marcar com a objectiu guanyar el concurs de les Festes del Tura”.
 
A l’hora de fer el cartell Roura ha explicat que “volia mostrar tot el que representen les Festes del Tura per a la gent d'Olot, ja siguin grans o petits” i per això ha emprat una composició on destaca la imatge de la geganta "com a icona de les Festes i, a través del color i la forma, mostrar petits detalls de les diverses activitats que s’organitzen durant la Festa Major a l'interior de la il·lustració principal”. Roura ha afegit que “la paleta de colors esta basada en la bandera de la ciutat", amb què ha prioritzat els càlids per a fer notar la festa.

Al cartell hi apareixen, entremesclats amb el dibuix de la geganta, alguns dels aspectes més vistosos de la festa major olotina, com el Ball dels Gegants, els focs d'artifici, la música (que representen diversos instruments), el campanar de Sant Esteve o l'escut de la ciutat.
 

Albert Roura Casadellà, guanyadr del concurs d'enguany amb el seu cartell Sóc la festa. Foto: Martí Albesa.


El batlle d’Olot, Pep Berga, ha agraït a Albert Roura l’elaboració d'“un cartell que segur que agradarà molt perquè representa l’esperit de les Festes del Tura”. Berga ha afegit que “la il·lusió que l’Albert ha posat en fer el cartell segur que la transmetrà a totes les persones que gaudiran de la Festa i a tots els que ja estan esperant per recollir el cartell d’aquest any”. El batlle també ha dit que "possiblement Albert Roura sigui el guanyador més jove de la història dels cartells de les Festes del Tura".

Dels 49 original presentats, la Comissió de Festes del Tura (formada per Josep Maria Coma, Pau Àvila, David ÀVila Roser Matas i Anna Domènech), també ha volgut fer valdre'n dos finalistes: Ferran Coves, amb el cartell "Ball aborigen ancestral", i Paco Ibiza amb el cartell "Oh!".
 
A partir d’aquest dimecres 24 de juliol, tothom qui ho vulgui podrà recollir el cartell de Festes del Tura a Can Trincheria en horari de 10 a 14 h i de 17 a 19 h, de dilluns a divendres.
 

El cartell de Festes del Tura 2019 Foto: Albert Roura