Habitatge

La Forja Garrotxa vol que l'Ajuntament d'Olot condemni l'activitat de Desokupa

L'organització juvenil pròxima a la CUP considera que aquesta empresa la conformen exmembres de cossos policials, paramilitars, ultres i amb lligams estrets amb l'extrema dreta i el crim organitzat

per NacióGarrotxa , Olot, 23 de juliol de 2019 a les 12:28 |
Alguns dels membres de Desokupa en l'acció del carrer Aigua d'Olot. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Forja-Jovent Revolucionari de la Garrotxa ha fet públic un comunicat en què exigeix a l'equip de govern que es posicioni al respecte de la presència de l'empresa Desokupa, que va col·laborar a fer fora, el passat 11 de juliol, els estadants que ocupaven un edifici del carrer Aigua d'Olot, després de reiterats requeriments fets per l'Ajuntament al propietari davant els problemes de salubritat que s'havien detectat a l'immoble, ja que s'havien embussat les canonades i la pudor es podia flairar des del carrer; igualment, s'havia denunciat risc elèctric (ja que, presumptament, els ocupants haurien punxat la llum) i les reiterades queixes del veïnat.

Durant la intervenció d'aquesta empresa especialitzada a treure estadants de pisos i cases que les ocupen o no en paguen el lloguer o la hipoteca –i que en moltes ocasions sembla que actua de forma amenaçadora i violenta– no es va produir cap inicident i segons va avançar NacióGarrotxa es va subvenir la sortida dels estadants amb 1.000 euros per cap, tal com va detallar posteriorment Ràdio Olot.

 

Un agent de la Policia Municipal d'Olot i membres de Desokupa converses amb un dels estadants de l'immoble del carrer Aigua. Foto: Martí Albesa


La Forja Garrotxa vol fer arribar la seva preocupació sobre l'aparició del que considera "aquesta màfia" i pregunten al Consistori si acceptarà que aquesta empresa es converteixi, "com ha passat a Barcelona, en un sector més de la BRIMO i els cossos policials, o prendrà mesures per resoldre el problema de l'habitatge, problema greu que afecta cada dia a més joves d'Olot".


L'organització juvenil, pròxima la CUP, no entén que "s'hagi pogut treballar amb la complicitat de la policia municipal d'Olot" i creuen que, després d'haver-se proclamat com a ciutat antifeixista, Olot "hauria d'evitar que grupuscles neonazis utilitzessin mètodes amenaçadors i mafiosos per desallotjar als nostres conciutadans".

Segons La Forja Garrotxa "Desokupa és una empresa dirigida per Daniel Esteve qui ha estat acusat dels càrrecs de detenció il·legal, vexacions, amenaces i associació il·lícita. Els treballadors de l'empresa - exmembres de cossos policials, paramilitars, ultres i amb lligams estrets amb l'extrema dreta i el crim organitzat- entren sense cap denuncia ni ordres judicials als pisos ocupats i, mitjançant amenaces, coaccions i extorsions, expulsen a famílies senceres dels pisos que habiten".

 
 

 

Participació