Aquest cap de setmana, «D'aquí estant veig una estrella» a Riudaura

La plaça del Gambeto serà l'escenari de la catorzena edició d'aquest festival de cançons i tonades | Pep Gimeno, Botifarra i Miquel Gil, seran protagonistes del Sopar de Cantadors

Una imatge retrospectiva de l'edició de 2018 del «D’aquí estant veig una estrella».
Una imatge retrospectiva de l'edició de 2018 del «D’aquí estant veig una estrella». | @riudauracat.
Redacció
22 de juliol del 2019
Actualitzat el 29 de juliol a les 9:18h
Aquest cap de setmana, els dies 26 i 27 de juliol ,se celebrarà a la plaça del Gambeto de Riudaura la catorzena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura.
 
Aquest 2019 continua la programació durant dos dies, amb un format ja consolidat i que va néixer amb l’objectiu de treballar més intensament amb els dos propòsits que van portar a l’Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant aquest projecte. D’una banda, per la difusió d’un patrimoni (musical, literari, sociocultural i històric) sorgit d’un treball de camp, amb els enregistraments i les transcripcions corresponents, i de l'altra, per la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual, molt distinta d’aquella que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.
 
El divendres 26, a les 9 del vespre, tindrà lloc novament el Sopar de Cantadors que aquesta edició comptarà amb l’actuació de Pep Gimeno, Botifarra i Miquel Gil, que presentaran el seu nou treball Nus, un enllaç de complicitat entre dos cantadors valencians musicalment diversos, però lligats pel fil de la música valenciana. Els tiquets per al sopar es poden adquirir al mateix Ajuntament.
 
El dissabte 27 de juliol, a les 10 del vespre, tindrà lloc el tradicional concert en què aquest 2019 participarà el grup de cançó improvisada Corrandes són Corrandes. Christian Simelio i Anaís Falcó, que  improvisen mentre canten amb diferents tonades tradicionals de la Catalunya Vella per a provocar emocions amb la paraula, el so i el gest. També, hi participarà l’arpista Josep Maria Ribelles.
 
El concert organitzat per l’Ajuntament de Riudaura amb el suport del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

El cartell d'enguany del festival «D'aquí estant veig una estrella». Foto: @riudauracat.