La plataforma «Save a Forest» vol preservar el bosc de Milany

Situat entre les comarques de la Garrotxa i del Ripollès, és una de les fagedes més madures de l'àmbit pirinenc

Aspecte d'una fageda a la serra de Milany.
Aspecte d'una fageda a la serra de Milany. | MParaira.
NacióDigital
19 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:58h
Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) estem donant suport a una nova iniciativa promoguda per l'aventurer Albert Bosch que vol ajudar a preservar boscos d’alt valor natural a través de laplatafirma "Save a Forest", que anirà publicant projectes de boscos d'alt valor ecològic que cerquen suport per a ser preservats.

En un territori com Catalunya, entre un 5 i un 10% del total de la superfície arbrada correspon a boscos mínimament madurs d’alt valor ecològic, i cal actuar, segons els experts, de forma urgent per a preservar-los.

El primer projecte que es promou a la plataforma és la campanya Bosc de Milany. El bosc de Milany és una fageda centenària situada al prepirineu gironí, entre les comarques de la Garrotxa i del Ripollès. Es tracta d’una de les fagedes més madures d’àmbit pirenaic, catalogada com a bosc singular, i projecte prioritari de l’Associació Sèlvans.

A partir d'1€ ja es poden protegir 100 m2 d'aquest bosc durant un any. L'objectiu és preservar 25 hectàrees durant 25 anys pel cap baix (prorrogables) i poder ser considerat una Gran Reserva Forestal.  

La plataforma anima tothom a col·laborar en aquest projecte. Consulteu el web Save a Forest i trieu com hi voleu col·laborar. La plataforma “Save a Forest” és impulsada per l’associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i Albert Bosch.