El Fòrum Carni tractarà sobre els anàlegs carnis i la carn cultivada

Amb el lema "To meat or not to meat" s'abordaran –el 6 de novembre a Girona– els casos d'èxit, els reptes i les oportunitats de les alternatives a la carn tradicional

NacióDigital
18 de juliol del 2019
Actualitzat el 24 de juliol a les 11:06h
Breu esquema del procés d'elaboració de la carn cultivada.
Breu esquema del procés d'elaboració de la carn cultivada. | Wikipèdia/Gerard Paba.
La creixent demanda de productes alternatius a la carn per part dels consumidors, ha estat recollida per la pròpia indústria alimentària i ha permès el naixement de noves empreses que pretenen oferir al mercat productes innovadors.
 
Les propostes que existeixen avui dia com alternatives a la carn tradicional són, bàsicament, de dos tipus: els anàlegs carnis sobre la base de proteïna vegetal (ja presents al mercat) i, en un futur a explorar, la carn cultivada.
 
En aquest sentit, el proper Fòrum Carni que se celebrarà el pròxim 6 de novembre a l'Auditori del Palau de Congressos de Girona i que coorganitzen Interempresas i l'IRTA, centrarà la seva temàtica en aquests temes. El Fòrum Carni ha està pensat amb i per al sector carni, per aquest motiu, dins del Comitè Assessor es troba PIMEC, AMEC, FECIC, ANAFRIC i INNOVACC.
 

El IV Fòrum Carni tindrà lloc a Girona. Foto: Fòrum Carni.


Per abordar el tema dels anàlegs carnis basant-se en substitutius vegetals, el Fòrum Carni comptarà, en un primer bloc, amb la participació d'experts de la talla de Marc Coloma (CEO de Foods for Tomorrow), Jaume Panella (Director d'R+D a Noel Alimentària) i José Luis Hernández (Product Manager de Bormarket, distribuïdor europeu de Beyond Meat).
 
En el segon bloc del Fòrum Carni, que tractarà el tema de la carn cultivada, els ponents convidats ens explicaran com s'obté, els seus avantatges i les seves perspectives de futur, entre d'altres. Per a això es comptarà amb la presència de Peter Verstrate (COO de Meuse Meat), que realitzarà la ponència en anglès, Mercedes Vila (CEO de Biotech Foods) i de Raquel Revilla (Cofundadora i CSO de Cubiq Foods).
 
Per a més informació, programa i inscripcions per al Fòrum Carni: https://www.forumcarnico.com/ForumCarnico2019/