Ca-Nyera Coworking ja és una realitat a Olot

El batlle, Pep Berga, la regidora Gemma Canalias i l'arquitecte Jordi Martí han inaugurat el local en el marc de la festa del barri de la Font del Conill

El batlle, Pep Berga, s'adreça als assistents a la inauguració de Ca-Nyera.
El batlle, Pep Berga, s'adreça als assistents a la inauguració de Ca-Nyera. | @olotuit.
NacióGarrotxa
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:43h
Aquest dimecres 17 de juliol ha tingut lloc la inauguració de Ca-Nyera, el nou espai de coworking del centre d’Olot. Ha estat en el marc de la festa del barri de la Font del Conill quan Ca-Nyera ha obert portes a tothom que l’ha volguda visitar i conèixer.

La inauguració ha anat a càrrec de la regidora d’Empresa i Comerç, Gemma Canalias, de Jordi Martí, de l’estudi d’arquitectura i enginyeria Colomer Rifà i del batlle d’Olot, Pep Berga. L’acte ha comptat amb l’assistència d’altres representants de la Corporació i dels professionals que han projectat i realitzat l’obra, del dissenyador que va guanyar el concurs per escollir el nom i la imatge del projecte i de la propietària del local (els antics Magatzems Guitart), entre altres. L’esdeveniment ha estat amenitzat pel duet Maria & Pol, uns joves músics de la comarca.
 
Ca-Nyera Coworking està equipat per a 16 persones, l’espai també compta amb espais comuns, com ara dues sales de reunions, un pati i un office que estan a disposició dels usuaris. Dins els serveis que s’ofereixen als emprenedors hi ha internet i wifi, servei de neteja, fotocopiadora i taquilla personal. Els preus s’adapten a les necessitats dels usuaris, i van des dels 180 euros per una estada complerta als 30 eros al mes per qui necessiti ocupar l’espai només una vegada al mes. Al web hi trobareu més informació del projecte. Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb DinàmiG al telèfon 972 279 142 o bé a l'adreça de correu-e [email protected].
 

Molts olotins van voler conèixer i veure el nou espai de treball col·laboratiu. Foto: @olotuit.


El cotreball al servei dels emprenedors

En els darrers tres anys, ha augmentat en un 16% les persones ateses al servei d’emprenedoria de DinàmiG que han creat una empresa que es pugui situar en un  espai de coworking. Segons dades del Servei, a l’any 2016 es tractava d’un 20% del total d’usuaris mentre que al 2018 van ser del 36%. L’any passat més d’un terç de les persones emprenedores que han iniciat activitat econòmica ho han fet en un sector propici per instal·lar-se en un coworking. Aquest tipus de professions són serveis que es realitzen a empreses com poden ser assessors de qualitat, de prevenció de riscos, dissenyadors gràfics, programadors...., perfils que el treball en un coworking els enriqueix i permet deixar de treballar des de casa de manera assequible i compartint experiències amb altres professionals que es troben en situacions similars, amb els quals també poden generar projectes en comú.

A Ca-Nyera el servei d’emprenedoria i empresa de DinàmiG realitza les tasques d’acompanyament a les persones que volen iniciar un nou negoci. Des d’aquest nou emplaçament del centre de la ciutat es vol acompanyar a les persones interessades a instal·lar-se als antics Magatzems Guitart.
 
Al llarg del 2018 varen passar pel servei d’emprenedoria de DinàmiG 248 persones, majoritàriament dones d’Olot amb estudis universitaris i en actiu. En els primers set mesos de l’any ja són 200 les persones que han utilitzat el servei i el seu perfil també és majoritàriament femení, resident a Olot, amb estudis superiors i amb feina.
 
 
Arxivat a