El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa aprovarà avui el cartipàs

Sota la nova presidència de Santi Reixach es procedirà, entre d'altres acords, a aprovar la composició dels grups comarcals, el nomenament de portaveus i la determinació de les dotacions econòmiques als grups

Els nous consellers al ple del Consell Comarcal el passat dijous.
Els nous consellers al ple del Consell Comarcal el passat dijous. | Xavier Borràs.
17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 8:59h
Després que en el ple extroardinari del passat dijous, 11 de juliol, es procedís a escollir el nou president del Consell Comarcal de la Garrotxa –que va recaure en el batlle de la Vall de Bianya, Santi Reixach–, el ple extraordinari d'avui, que s'inicia a les set de la tarda a la Sala de Sessions, procedirà a aprovar el cartipàs per al mandat 2019-2023.

De primer, es donarà compte dels decrets de nomenament dels vicepresidents del Consell Comarcal, dels consellers delegats i, també, del decret de delegació de competències al Consell de Presidència i al gerent.

Seguidament, es posarà a votació la composició dels grups comarcals, el nomenament de portaveus i la determinació de les dotacions econòmiques als grups, a més de la creació i composició de la Comissió Informativa General del Ple i la composició de la Comissió Especial de Comptes.

Igualment, es procedirà a aprovar el nomenament del gerent del Consell Comarcal de la Garrotxa i es constituirà el Consell de Presidència i de la Comissió de Coordinació de Govern i nomenament dels seus membres, a més del règim de sessions dels òrgans col·legiats del Consell i l'organització de les diferents àrees de govern.

Finalment, també se sotmetrà a votació la delegació de determinades competències del ple al Consell de Presidència, a la Presidència i al gerent; el règim de retribucions i d’indemnitzacions dels consellers comarcals i el nomenament de representants del Consell Comarcal a diverses entitats, consorcis i organismes i comissions tècniques en què participa.

Els 25 consellers del Consell Comarcal, després de prendre possessió en la sessió plenària celebrada el passat dijous, van procedir a triar el batlle de la Vall de Bianya, Santi Reixach (JxCat) com a nou president de la corporació per als pròxims 4 anys de mandat. El candidat de Junts per Catalunya va obtenir 23 vots a favor, dels consellers de Junts i d’ERC, tot i que a Junts per Catalunya li bastaven els seus propis 14 consellers per a proclamar-lo. Es va comptar 1 vot nul (CUP) i 1 vot en blanc (PSC) que van emetre, respectivament, Josep Guix i Lluís Riera, els quals no van proposar cap candidat alternatiu a la presidència.
 
Arxivat a