RCR Arquitectes

Els tallers d’RCR a Olot incorporen enguany el primer workshop de dansa

El Programa Obert, per a tots els públics, inclou l'exposició "Matèria Bosc", i es podrà seguir en línia des de l'Arts Santa Mònica de Barcelona

per Xavier Borràs , Olot, 16 de juliol de 2019 a les 10:18 |
Rafael Aranda va detallar l'RCR SummerWorkshop 2019 a l'Espai Barberi. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aula taller d'estiu RCR Summer Workshop i el programa obert –organitzat per la Fundació RCR Bunka–, que es van iniciar aquest dilluns 15 de juliol a l'Espai Barberi –seu de RCR Arquitectes a Olot–, i que s'allargaran fins al 2 d'agost, incorporen enguany, per primer vegada la dansa, o no solament com un 1r taller internacional, que hi tindrà lloc del 29 de juliol al 2 d'agost, sinó, també, amb un seguit de vídeos que introduiran les diverses conferències del Programa Obert, tal com va detallar Rafael Aranda aquesta passada setmana des de l'Espai Barberi, en què va rebre l'agraïment d'Estanis Vayreda, primer tinent de batlle de l'Ajuntament d'Olot, "per fer els seus projectes amb Olot i des d'Olot".

L'RCR SummerWorkshop 2019 i el Programa Obert d'enguany s'estructuren d'aquesta manera:


— el XII Workshop Internacional d'Arquitectura i Paisatge,
— el VII Workshop Internacional d'Audiovisual i Fotografia,

— el IV Workshop Internacional d'Escenografia,
— el I Workshop Internacional de Dansa,

— el Programa de Disseny Gràfic, i
— el Programa Obert 2019 per al públic general, amb un cicle de conferències sobre arquitectura i paisatge, creativitat, art, fotografia, mitjans audiovisuals, escenografia i dansa, que inclou l'exposició Matèria Bosc. En aquesta ocasió, a més, el programa es podrà seguir en línia des de l'Arts Santa Mònica de Barcelona
 

Un dels despatxos oberts de l'Espai Barberi de RCR Arquitectes. Foto: Martí Albesa.


Rafael Aranda va afirmar que “sempre hem intentat entendre el workshop de manera molt transversal on diferents disciplines es van ajuntant. Per això, en el programa obert parlarem d’arquitectura, gastronomia, art, escenografia o fotografia, entre altres".

Olot, doncs, serà la capital, fins als inicis d’agost, de tallers d’arquitectura i paisatge, d’audiovisual i de fotografia, d’escenografia i, com a novetat, de dansa. En total, 117 persones s’han inscrit en alguna de les activitats. La majoria venen d’Europa i llatinoamèrica, tot i que també n’hi ha d’Àsia. Els tallers acolliran persones que viuen a l’Estat espanyol, a Polònia, Rússia, Ucraïna, Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic, Costa Rica, Índia, Xina, Taiwan, el Líban i el Japó.
 

Un dels racons de l'antiga fundició Barberi, adquirida per RCR Aruitectes l'any 2004. Foto: Martí Albesa.


Els participants del taller d’arquitectura i paisatge reflexionaran sobre tres exercicis concrets. Per una banda, analitzaran com hauria de ser el centre de gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, actualment desdoblat en dues seus entre la Torre Castanys i Can Jordà. També pensaran com acondicionar una de les peces agrícoles de La Vila, la masia que RCR ha comprat la Vall de Bianya. Finalment, el darrer exercici girarà al voltant del futur museu d’arquitectura de Catalunya, un equipament que per RCR no ha de ser cap edifici en concret sinó itineraris arquitectònics arreu del país, agrupats per diverses temàtiques.

A part dels tallers, s’ha programat un cicle de conferències gratuïtes obertes a tota la ciutadania al pati de l’Hospici. Entre el 15 de juliol i el 2 d’agost, s’escoltaran personalitats com Ferran Adrià, Hisao Suzuki, Smiljan Radic, Ivan Pintor, Sara de Giles, Jaume Mayol, Benoît Decron, Eduardo Bonito o Josep Maria Mallarach. Totes les xerrades comencen a les 19 h i es retransmetran en directe a la Fundació Arts Santa Mònica de Barcelona. A més, tothom qui ho desitgi pot visitar l’exposició de videodansa “Materia Bosque”, comissariada per Eduardo Bonito, a l’Arxiu RCR Bunka.
 


 

 

Participació