S'inicien les obres per a posar asfalt sonoreductor a l'avinguda Sant Jordi

L’actuació s’iniciarà en aquest baquetejat carrer olotí el dimecres 17 de juliol i és previst que finalitzi a principis d’agost amb afectació del trànsit rodat en tota la zona

L'Ajuntament d'Olot ja va fer algunes obres d'arranjament a l'avinguda el passat mes de març.
L'Ajuntament d'Olot ja va fer algunes obres d'arranjament a l'avinguda el passat mes de març. | Xavier Borràs
Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:29h
L’Ajuntament d’Olot ha adjudicat aquest dijous 11 de juliol les obres de millora del ferm de l’avinguda Sant Jordi, el carrer Portbou i el carrer Zamenhof, baquetejats diàriament per l'allau de trànsit –especialment pels camions de gran tonatge– i que va ser motiu de la creació de la plataforma veïnal No és un vial, és un carrer, que en un temps rècord va aplegar més de r.000 adhesions al seu Manifest fundacional. La pressió que rep aquesta avinguda d'Olot, que no va ser dissenyada per a absorbir tant de trànsit rodat, va ser un dels temes forts de la campanya electoral i resta a l'espera del desbloqueig, especialment financer, de les anomenades variant d'Olot i de la Vall d'en Bas.

L’empresa Aglomerats Girona s’encarregarà dels treballs, que afecten 24.400m2 del tram comprès entre el giravolt de la Solfa i el giravolt de la Rodona, és a dir de punt a punta de la ciutat. Aquestes obres representen una inversió de 286.198,88 euros, el finançament de la qual compta amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya i que ja havia anunciat el batlle sortint, Josep Maria Corominas.
 
L’actuació inclou la reparació de les àrees on s’ha localitzat desperfectes, el posterior asfaltat i la reposició de les marques vials. L’asfaltat consistirà en l’estesa d’una capa de recobriment amb material sonoreductor (que redueix el soroll provocat pel trànsit).
 
Les obres començaran aquest dimecres 17 de juliol i es preveu que finalitzin el divendres 2 d’agost. Mentre duri la primera fase (els primers 9-10 dies) sempre hi haurà un sentit de circulació obert al trànsit. A la següent, caldrà fer talls de circulació per trams, que estaran degudament senyalitzats donant vies alternatives de pas. A mesura que avancin els treballs, que s’iniciaran al sector de la Solfa, es restringirà l’aparcament als laterals de l’avinguda Sant Jordi.
 

Afectació de trànsit per les obres d'asfaltat sonoreductor a l'avinguda Sant Jordi Foto: @olotuit.


Tot i que l’execució de les obres ja s’ha programat en una època amb menor mobilitat, especialment per les vacances escolars, caldrà adoptar i senyalitzar talls de trànsit i  desviament provisionals per garantir el bon funcionament dels treballs. L'Ajuntament demana  comprensió per les molèsties que puguin ocasionar les obres i especialment a les persones que, per a accedir als seus domicilis, fan ús habitual dels carrers afectats.
 
A través dels canals de difusió de l’Ajuntament d’Olot i dels mitjans de comunicació s'anirà informant de l’evolució de les obres. En cas de qualsevol dubte, consulta o incidència poseu-vos en contacte amb la Policia Municipal al telèfon 972 279 133.
 
Arxivat a