Can Trona inaugura aquest dijous l'exposició «Patufet, on ets?» d'Aureli Capmany

La comissària, Montserrat Garrich,en farà una visita guiada a partir de les set del vespre

L'exposició s'inaugura demà al Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas.
L'exposició s'inaugura demà al Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas. | @palaurobert
Redacció
10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:53h
Aquest dijous, 11 de juliol, a les set del vespre a Can Trona (Joanetes),s'inaugura l'exposició "Patufet on ets? Aureli Capmany (1868-1954)", que itinera al llarg de tot CAtalunya des que el gener d'enguany es va estrenar al Palau Robert de Barcelona. la comissària de l'exposició, Montserrat Garrich, autora del llibre Aureli Capmany, l’obra d’una vida i experta en la cultura catalana i en la història de la dansa popular, en farà una visita guiada. L'exposició és fruit d'una col·laboració entre l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, l'ÉsDansa, i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.   

La tasca d’Aureli Capmany (1868-1954) a favor de la cultura catalana el va portar a publicar la col·lecció titulada Cançoner popular (1901-1913), que conté més de 100 cançons populars il·lustrades pels millors dibuixants de l’època. També cal destacar el Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes (1951). Va ser un dels fundadors de l’Orfeó Català (1891) i de l’Esbart de Dansaires (1907), i va dirigir l’Esbart Català de Dansaires (1909). Per altra banda, fou el fundador i el primer director de la revista infantil En Patufet (1904) i va col·laborar en d’altres publicacions infantils. També és una figura cabdal per a l’estudi de la ciutat de Barcelona.
 

La mostra es podrà veure a Can Trona fins al 2 de setembre. Foto: @ajuntamentbas.


Capmany, de formació autodidacta, va portar a terme una tasca pedagògica important donant eines als mestres i professors per al reconeixement de l’ús de la cançó, la dansa, el teatre, la rondalla i la llegenda com a eines pedagògiques.

L’exposició s’estructura en deu apartats: Aureli Capmany i Farrés; En Patufet; Cançons, crits, orfeons i corals; Rondalles, contes, romanços i llegendes; Balls, danses, imatgeria festiva; Festes, costums; Sants, santes i mares de déu; Jocs, joguines; Barcelona; Gremis, confraries, oficis, Teatres, espectacles i titelles.

A l’exposició també es projecta un audiovisual que recorda la vida i la trajectòria de Capmany en diverses facetes. Tota la informació sobre el tema es recull en el catàleg de l’exposició.

Web commemoratiu de l’Any Capmany.




 
Arxivat a