Economia social

El primer festival de l'economia social i solidària, el FESSrural, serà el 31 d'agost

Organitzat per la Xarxa d’Economia Solidària de la Garrotxa i la del Ripollès i amb el suport de l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès, on tindrà lloc, i el CercleGR

per Redacció , Olot, 8 de juliol de 2019 a les 07:56 |
El festival vol descobrir els projectes de l’economia transformadora de la Garrotxa i del Ripollès. | @fessrural.
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival de l’Economia Social i Solidària Rural (FESSrural) –que se celebrarà el 31 d'agost a Vallfogona del Ripollès– neix amb l’ambició de ser un punt de trobada de totes les iniciatives de la Garrotxa i del Ripollès que representen una alternativa viable i sostenible per a satisfer les necessitats individuals i globals, alhora que serà un espai per a la divulgació dels valors de l’economia social i solidària a través de debats, xerrades formatives o exposicions, entre altres.

Els organitzadors volen que el FESSrural esdevingui un espai per a fer visible i descobrir els projectes de l’economia transformadora de la Garrotxa i del Ripollès i per això han dissenyat l’espai del Mercat Social, un punt de trobada on productors, artesans, cooperatives, creadors, entintats, associacions i projectes d’economies transformadores es presenten al públic visitant. El Mercat Social funcionarà amb la moneda social firatrok. Totes les inicatives que vulguin participar al Mercat Social s’han d’inscriure a www.fessrural.cat i omplir el formulari abans del 20 de juliol.


Els organitzadors han produït un vídeo de promoció que es pot veure al seu compte de Twitter: També, proposen una oferta d’activitats formatives i de descoberta de les economies transformadores per a les persones visitants a través de la programació de conferències, exposicions, debats i accions artístiques, amb un programa definitiu que serà presentat al poble i als mitjans de comunicació el pròxim 13 de juliol a les 19:30 h a Vallfogona de Ripollès.


Els impulsors del FESSrural formem part de la XES Garrotxa i la XES Ripollès i defensen un sistema econòmic respectuós amb les persones i l’entorn que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació.

El FESSrural compta amb el suport indispensable de l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès, la Comissió de Festes de Vallfogona, el Cercle Garrotxa Ripollès (CercleGR) i la XES Catalunya.
 

Cartell del primer FESSrural de les comarques de la Garrotxa i del Ripollès Foto: @fessrural.

 

Participació