Solidaritat

La Memòria 2018 de Creu Roja Garrotxa aflora les desigualtats socials creixents

Amb 2.788 socis i 110 voluntaris ha atès 1.130 persones en situació de vulnerabilitat

per Xavier Borràs, Olot | 5 de juliol de 2019 a les 17:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un moment de la presentació als locals de Creu Roja Garrotxa al carrer d'Hondures d'Olot. Foto: Martí Albesa.


La presentació de la Memòria 2018 de Creu Roja Garrotxa al local de l'entitat del carrer d'Hondures d'Olot ha servit també per conèixer el nou president, Emili Bassols, biòleg i tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa –a més de membre del comitè coordinador de CR des de 2015–, que relleva Montserrat Canet al capdavant de l'organització, després de vuit anys de dedicació. De fet, Bassols ho té prou clar: "Tothom hauria de dedicar part del seu temps a alguna entitat social".

Fonts dels ingressos. Foto: CR Garrotxa.


La Memòria 2018 que s'ha presentat avui, doncs, correspon a la darrera etapa de la presidenta sortint, i serveix –en paper des de 2015 i ara també en línia– per a observar com funciona l'entitat i quanta gent, principalment desafavorida, joves en rics i gent gran, se'n beneficia. Laia Vilanova n'ha donat detall de les xifres més destacades: 2.788 socis i 110 voluntaris que han ha atès 1.130 persones en situació de vulnerabilitat, més concretament, 228 famílies, 317 infants, 526 persones (gent gran) amb dependència, 339 persones amb discapacitat, 25 joves i 10 dones en situació de dfiicultat.
 

Distribució dels ingressos. Foto: CR Garrotxa.


Vilanova ha destacat, també, programes de suport, com el d'estalvi energètic per a col·lectius vulnerables; Lligams, amb la compra i distribució de productes frescos i de temporada per a famílies, a les quals també es capacita perquè puguin tenir recursos i sortir de la situació de precarietat en què viuen; el programa Sabuwona, per a joves de 12 a 14 anys, que és la continuïtat del Sikhona (de 8 a 12 anys), tots dos encarata a dotar-los d’eines educatives per a la millora del seu creixement personal.

També, diversos programes per a la gent gran, com l'EnrEda't (un grup de persones majors de 65 anys que es reuneixen una vegada a la setmana per ser més actius, potenciar el seu teixit social i millorar la immersió social i tecnològica); les Caminades Saludables; l'EnForma't, en què els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació d’activitats Físicoesportives de l’Escola Pia fan de voluntaris d'un taller de gimnàstica…

 

Les macroxifres de Creu Roja Garrotxa el 2018. Foto: CR Garrotxa.


El nou president, Emili Bassols ha fet una crida a ser més socis i que alguns d'ells facin el pas de fer-se voluntaris per poder cobrir encara més i millor les múltiples necessitats que atenen. De fet, la presentació de la Memòria 2018 i el primer acte formal del president, Emili Bassols, han coincidit amb la jornada de voluntariat de l'entitat, de què s'ha donat bon compte amb una arrossada als jardins del local del carrer d'Hondures.

Podeu descarregar-vos lamemòria en .pdf des d'aquest vincle.
 

 

Participació