1 de 10
Teatre

«Sortir del tu», un espectacle inspirat en els dibuixos de 500 nens de la Garrotxa i Osona

El muntatge, que commemora els 10 anys dels túnels de Bracons, s'estrenarà el 24 de juliol al Firal Petit, en una coproducció del Teatre Principal d’Olot i del Teatre Cirvianum de Torelló

Un moment de la presentació de l'espectacle al Teatre Principal d'Olot. | Xavier Borràs.
per Xavier Borràs, Olot | 4 de juliol de 2019 a les 08:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'espectacle Sortir de tu, inspirat en dibuixos fets per 500 infants de la Garrotxa i Osona per a commemorar els deus anys de l'obertura dels túnels de Bracons, es podrà veure el dimecres 24 de juliol, a les 19.30 h, al Firal Petit, en una coproducció del Teatre Principal d’Olot i el Teatre Cirvianum de Torelló, tal com van fer saber aquest dilluns al mateix Teatre Principal d'Olot els actors –que assagen aquests dies a la plaça de braus dirigits per Maria Codinachs–, la directors d'Arts Escèniques d'Olot, Tena Busquets, el director de l'Escola d'expressió, Tavi Algueró, i el mateix batlle d'Olot, Pep Berga.

Sortir del tu és un espectacle de carrer per a tots els públics, amb humor, música, dansa, moviment i circ. El muntatge s’inspira en els dibuixos que han fet els més de cinc-cents alumnes de deu anys de les escoles de La Bòbila, Verntallat, Vall del Ges, l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot i l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. Són les mainades que van néixer el mateix any que s’obria al trànsit el túnel de Bracons i que han dibuixat com s’imaginaven que podrien ser els suposats éssers que sortirien dels túnels provinents de l’altra banda de la serra de Llancers.

 
L’espectacle, bergant i amb molta interacció amb els espectadors, es pregunta com ens relacionem amb allò desconegut i parla de les relacions humanes, internes i externes, i dels lligams de l’amor i del desig. Maria Codinachs dirigeix el muntatge, que compta amb els actors Eduard Autonell, Júlia Clarà i Jordi Font.


La vigatana Codinachs, dona de teatre de cap a peus, va dir que la peça s'inspira en "els infants que van sortir del túnel de la seva mare" fa deu anys i "ens van fer aquests dibuixos". Algueró, per la seva banda, va explicar que es demanava a la mainada, "que ja han crescut amb el túnel present", com podrien ser els éssers que viune sota terra, com s'alimenten i es desplacen, i els van reclacar "que no anàvem a fer monstres". Per la seva banda, Pep Berga va fer notar que l'espectacle coincidirà amb el Circ a les Places que es desenvolupa aquest mes a la plaça de braus i que potser "la podríem rebatejar com la plaça del Circ".
 

El muntatge s’havia d’estrenar el passat dissabte 6 d’abril, tot coincidint amb el desè aniversari de l’obertura del túnel de Bracons, però una lesió d’un dels actors va obligar a posposar la funció. Coproduït pel Teatre Principal d’Olot i el Teatre Cirvianum de Torelló, es representarà el dimecres 24 de juliol, a les 19.30 h al Firal Petit d’Olot, i el diumenge 28 de juliol a la plaça Vella de Torelló.

 
Participació