Aquest dissabte arrenca el Planestiueja't de les Planes d'Hostoles

Del 6 de juliol al 31 d'agost passaran pel festival d'estiu de la Garrotxa grups i solistes com The Sey Sisters, Beth, Judit Neddermann, Quimi Portet, la GiOrquestra, Dani Nel·lo o El Pot Petit

The Sey Sisters actuaran a Les Voltes el dissabte 13 de juliol.
The Sey Sisters actuaran a Les Voltes el dissabte 13 de juliol. | @aj_planes.
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 7:40h
La primera proposta de la quarta edició del Planestiueja't de Les Planes d'Hostoles aterra aquest dissabte després d’haver triomfat als escenaris de tot l’estat. Efectivament, El Rey León, de Simba a Kiara-El Tribut donarà el tret de sortida a la quarta edició del festival d'estiu de la Garrrotxa. Tots els dissabtes de juliol i agost, les Planes d’Hostoles serà l’escenari de nits plenes de música, que es podran veure en un format íntim i en indrets pintorescos d’aquest municipi garrotxí.
 
El musical El Rey León, de Simba a Kiara- El Tribut, que es podrà veure aquest dissabte 6 de juliol, a les 10 del vespre, a la Torre dels Til·lers, porta el segell de la Companyia Onbeat i  durant dos anys s’ha representat en les principals ciutats de la península. L’espectacle és una versió lliure de la història del Rei Lleó que va estrenar Disney l’any 1994 i que compta amb una posada en escena espectacular. Es podrà gaudir, al ritme de la sabana africana, de tots els personatges de la pel·lícula originària: Sarabi, Simba, Nala, Scar, Timó, Pumba, etc.
 

Joan Soler, Eduard Llorà i Mireia Canal van presentar el Planestiueja't 2019. Foto: Xavier Borràs.


Però això no és tot. Amb la compra de les entrades d’aquest espectacle s’entra automàticament en el sorteig de cinc entrades dobles per a l’estrena mundial de la pel·lícula El Rei Lleó, de la factoria Disney, als Cines Olot, el proper 19 de juliol.
 
El proper concert serà el 13 de juliol, a la plaça Nova, amb The Sey Sisters, un trio de veus femenines que aproparà el públic al ritmes negres com el soul o el gospel.
 

The Sey Sisters actuaran a Les Voltes el dissabte 13 de juliol. Foto: @aj_planes.


Durant la compareixença feta el passat mes de març a l'Hotel Can Garay, que va comptar amb la presència del batlle, Eduard Llorà, el regidor de Cultura, Joan Soler, i Mireia Canal, en representació de la Fundació Albert Bosch –a la qual es dediquen els guanys d'alguns del concerts programats en solidaritat amb els infants que pateixen càncer infantil–, el batlle de les Planes va comentar que el festival "va néixer fa 4 any amb la voluntat d’oferir concerts de qualitat, però alhora assequibles per a un públic variat" en en diferents escenaris privats i alguns de municipals "per a crear aquell ambient únic i de vincles especials" que és un dels distintius des dels seus inicis.


Aquest any el Planestieuja't compta amb propostes musicals amb uns estils ben definits. D’una banda, les The Sey Sisters ofereixen un viatge musical que transcorre des del gòspel fins a la música africana; el cantautor català Quimi Portet, ens aproxima al rock galàctic; la GiOrquestra ens ofereix músiques de pel·lícula amb el magnífic so d’una orquestra simfònica; Dani Nel·lo amb els ‘saxofonistas salvajes’ ens transporta al jazz més visceral i, finalment, per al públic familiar s'ha preparat l’espectacle El Rey León, que es veurà aquest dissabte, i els concerts d’El Pot Petit i Reggae per Xics.
 

A l'emblemàtic Hotel Can Garay hi actuaran Quimi Portet i Judit Neddermann. Foto: Xavier Borràs.


Els concerts es faran en espais emblemàtics de la vila com la Torre dels Til·lers, la terrasa de la cafeteria Les Voltes de la plaça Major, el restaurant La Curenya –situat sota el castell d'Hostoles–, el Mas Vedruna, l'àrea de pícnic La Parada del Jonquer, l'Hotel Can Garay i el Mas El Siubés.

En les tres anteriors edicions s'ha comptat amb artistes com Catarres, Pep Poblet, Adrià Puntí, Albert Pla, Pedro Guerra o Manu Guix. Aquest 2019,doncs,  també es plantegen propostes eclèctiques que tinguin en compte els diferents públics i els diferents estils, però amb el denominador comú de la qualitat.

Aquest any tornem a comptar amb la Fundació Albert Bosch, que dedica els seus esforços a la investigació de malalties infantils en col·laboració amb l’hospital Vall d’Hebron, i patrocinarà la festa familiar que hem preparat pel dia 10 d’agost amb actuacions musicals, inflables, tallers, etc.

Com ja es va fer en l’edició passada, trobareu tota la informació del festival a la pàgina web i les xarxes socials del Planestiueja't. Les entrades per als espectacles de pagament es posaran en venda en línia aquesta setmana i la següent als locals habituals del poble.

+ informació:

Podeu descarregar-vos el dossier amb la programació des d'aquest vincle.
 

Imatge gràfica del Planestieuja't. Foto: @aj_planes.