Refugiats

La Generalitat fa una crida per a trobar nous mentors a Girona i a Olot que assessorin refugiats que demanen asil

Les entitats socials alerten que es produeix un "tap" perquè cada vegada arriben més persones i els tràmits administratius "van lents"

per Redacció, Olot | 28 de juny de 2019 a les 15:04 |
Anna Serra, en primer terme, i el secretari de Migracions, Oriol Amorós. | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha fet una crida per a animar els ciutadans que es facin mentors i així ajudin les persones refugiades que arriben a Catalunya cada any. Girona i Olot són les dues ciutats en les quals cal trobar voluntaris, ja que des de que es va engegar el programa encara no s'havia fet cap crida, i el nombre de persones que han arribat ha crescut.

En concret, des de la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania esperen cobrir 30 grups –de dos a cinc voluntaris– a la capital del Gironès i quinze més a la de la Garrotxa. Tot plegat, després d'un increment "important" de persones que demanen asil a Catalunya i que ha produït "un tap", segons adverteixen les entitats socials.


De fet, Creu Roja alerta que entre gener i maig de 2019 ja han atès 165 persones de primera acollida, bona part d'elles Testimonis de Jehovà russos que demanen asil per motius religiosos.

 

Participació