Música als Masos 2019

Aquest divendres s'inicia el IV Festival Música als Masos a la casa Solà-Morales

Els concerts de música clàssica es desenvoluparan en masos i cases senyorials d'Olot fins al 19 de juliol

per Redacció , Olot, 27 de juny de 2019 a les 11:41 |
Un moment de la presentació de Música als Masos a la Sala El Torín. | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El batlle d'Olot, Pep Berga, i Jordi Tarrús, responsable del cicle, han presentat aquest dimecres a la Sala El Torín la quarta edició del Festival Música als Masos, que tindrà lloc en sis masos o cases singulars de la ciutat del 28 de juny al 19 de juliol.

Música als Masos és un festival de petit format que ofereix una programació de concerts de música clàssica en l’àmbit de la comarca de la Garrotxa, amb la particularitat que es duen a terme en sales de cases i masos garrotxins que garanteixen una atmosfera autèntica i una acústica excepcional. D’aquesta manera s’uneix l’experiència musical a l’accés a un patrimoni arquitectònic que normalment no es pot visitar.

 
El Festival es troba ja en la seva quarta edició i ha anat creixent en nombre de concerts i públic cada any. L’edició d’enguany consta de 9 concerts, d’una hora de durada sense pauses cadascun, adreçat a un públic d’entre 50 a 80 persones, depenent de les dimensions de cada espai.

 
Els emplaçaments que els acolliran són d’un gran interès patrimonial i històric: a Olot, la Casa Solà-Morales, Ventós i el Mas Vayreda; a Santa Pau, el Mas Pratdevall; a Besalú, el Mas Bellsolà i a Sant Feliu de Pallerols, el Mas la Fàbrega.

 
Les formacions que hi actuen són grups de música de cambra, des de duets fins a quintets. Es busca la rellevància de la programació i la qualitat dels intèrprets amb produccions que uneixen músics de l’àmbit del festival amb d’altres de projecció internacional, fet pel qual s’estableix un vincle amb els llocs on es fan els concerts.
 
El Festival té lloc entre el darrer cap de setmana de juny i els tres primers de juliol. Tenint en compte que les localitzacions de les seus i l’època de l’any propicien poder gaudir d’uns espais i paisatges singulars, els concerts es clouen amb una degustació de vi del celler empordanès Vinyes dels Aspres, que també aposta per la qualitat i la proximitat.

 
DATA ESPAI POBLACIÓ PROGRAMA
Divendres 28 de juny Olot Casa Solà-Morales Quintets de Mozart
Dissabte 29 de juny Santa Pau Mas Pratdevall Quintets de Mozart
Diumenge 30 Juny Santa Pau Mas Pratdevall Duet piano i flauta
Divendres 5 de juliol Olot Mas Vayreda Trio Barroc
Dissabte 6 de juliol Olot Mas Vayreda Cello sol
Diumenge 7 de juliol St Feliu de Pallerols Mas la Fàbrega Quartet corda
Divendres 12 de juliol Olot Ventós Trios Beethoven
Dissabte 13 de juliol Olot Ventós Quartet Shostakovich
Divendres 19 de juliol Besalú Mas Bellsolà Duet clave i flauta
 

Una experiència més enllà de la música

La voluntat dels organitzadors és lligar a través de la música, la visita d’un patrimoni arquitectònic privat i la degustació d’un vi selecte.

La proximitat:
El fet de ser un festival de petit format possibilita escoltar els músics a una distància curta poc usual en aquest tipus de concerts, que millora l’experiència tant des d’un punt de vista acústic com des del visual. Aquest fet és especialment rellevant pel tipus de música que es fa, amb instruments acústics on no hi actua cap intermediari sonor.
El patrimoni:
Comptar amb aquests emplaçaments emblemàtics afegeix una nova dimensió al festival, ja que fa possible conèixer i apreciar un patrimoni privat que sense un esdeveniment com aquest no seria possible visitar.
El vi:
La degustació del vi del Celler Vinyes dels Aspres ofereix l’oportunitat de descobrir un vi del país i propicia la conversa entre el públic i els músics.

Programació del Festival 2019

FORMACIÓ INTÈRPRETS REPERTORI
Quintet de corda (2 violins, 2 violes i cello) Pablo Valetti, Núria Pujolràs, Margherita Pupulin, Natan Paruzel, Florestan Darbellay Quintets W. A. Mozart
Quartet amb cant (violí, cello, piano i soprano) Romain Boyer, Gabriel Coll, Susanna Puig i Guillem Martí Programa D. Schostakovich
Quartet de corda Dani Oliu, Gabriel Coll, Anna Roca, Cati Reus Quartets de J. Haydn i D. Shostakovich
Trio Sonart (violí, cello i piano) Cati Reus, Ana Carro i Dani Oliu Trios L. van Beethoven
Trio Barroc (violí, viola da gamba i clavicèmbal)
 
Alba Roca, Pau Marcos i Mireia Ruiz Gracieusement: Sonates D. Buxtehude, J. F. Rebel i F. Couperin i J. Jenkins
Duet piano i flauta Guillem Martí i Jordi Tarrús   Sonates J. Brahms (Arr.) i C. Reinecke
Duet clavicèmbal i flauta Mireia Ruiz i Jordi Tarrús Sonates Viola da Gamba i clavicembal obligat J. S. Bach (Arr.)
Violoncel sol Ramon Bassal Suites J. S. Bach


 

Cartell del IV Festival Música als Masos. Foto: @olotuit.

 

Participació