Esquerra Olot demana, amb mà estesa, diàleg i consens a la majoria de Pep Berga

La cap de l'oposició, Anna Barnadas, i el senador Pep Quintana, centren l'atenció en temes de ciutat com la variant d'Olot i l'Espai Cràter

Anna Barnadas durant la comapreixença a l'AJuntament d'Olot.
Anna Barnadas durant la comapreixença a l'AJuntament d'Olot. | Martí Albesa.
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:29h
La síndrome postelectoral encara cueja en algunes poblacions de Catalunya. Per a mostra el botó d'Olot, on Esquerra Republicana sembla no haver paït, encara, la majoria absoluta de Junts per Catalunya, amb Pep Berga al capdavant. Avui, en seu municipal, la cap de l'oposició Anna Barnadas i el també regidor a l'Ajuntament i senador garrotxí, Pep Quintana, han demanat, "amb la mà estesa", que les promeses del nou batlle durant el discurs d'investidura, quant a "diàleg i consens" es portin a la pràctica en el grans temes de ciutat, com l'afer la variant d'Olot o l'Espai Cràter, on s'ha de bastir el nou Museu dels Volcans de la Garrotxa.

Per bé que Barnadas ha manifestat que mantenen els cinc regidors i són la primera força d'esquerres al Consistori, la veritat és que els 504 vots de més aconseguits per ERC Olot en les passades eleccions municipals es deuen, bàsicament, a l'augment de participació (gairebé un 10% més de vots a la ciutat en relació al 2015), ja que el percentatge de vot al partit republicà s'ha mantingut si fa no fa en el mateix marge: 21,54% aquest 2019, 21,95% el 2015). Una minúcia si es compara amb l'augment abastat per Junts per Catalunya a la capital de la Garrotxa, que ha passat d'un 37,95% l'any 2015 a un 44,98% en els darrers comicis, en un resultat històric a la comarca.


Tanmateix, Barnadas insisteix que cal arribar a acords en alguns dels gran temes de la ciutat, ja que han vist, per exemple, que JxCat es va reunir fa uns dies amb representants de la plataforma "No és un vial, és un carrer" en què els republicans "no hi vam ser convidats". Tant Barnadas com Quintana –que han estat acompanyats a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot per la nova regidora Iolanda Suescun– reclamen, en tot cas, un acord amb tots els grups municipals per a abordar aquestes grans temes de ciutat.

Per la seva banda, Pep Quintana creu que des de la seva posició com a senador garrotxí farà mans i mànigues perquè l'Estat assumeixi el deute pendent amb CAtalunya pel que fa al finanalment de la variant d'Olot, alhora que ha anunciat pròximes i bones noves pel que fa al tram de la Vall d'en Bas.
 

Pep Quintana farà valdra el seu càrrec de senador per al finançament de la variant d'Olot. Foto: Martí Albesa.


Pel que fa a l'Espai Cràter els republicans insisteixen en la seva idea que cal un acord de ciutat allunyat de la murga que significarà per als olotins l'actual projecte de l'Espai Cràter. Tanmateix, vist que va ser un dels cavalls de batallà tant durant la precampanya com durant la campanya electoral, la majoria olotins que van votar per JxCat Olot no ho deuen veure així ies fa difícil pensar que Pep Berga i el seu equip d'11 regidors canviïn d'opinió quant al nou Museu dels Volcans de la Garrotxa, una de les grans il·lusions, d'altra banda, del fins fa poc batlle Josep Maria Corominas.
Arxivat a