Demanen 28 anys per a l'home que va voler assassinar l'exdona a Olot i va apunyalar el cunyat quan la defensava

El fiscal sol·licita que es passi 14 anys en llibertat vigilada de més i que pagui una indemnització de més de 52.000 euros

El judici contra el doble intent d'assassinat a Olot tindrà lloc a mitjan juliol a Girona.
El judici contra el doble intent d'assassinat a Olot tindrà lloc a mitjan juliol a Girona. | ACN.
Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:31h
El fiscal demana 28 anys de presó per a l'home que va intentar assassinar la seva exdona a Olot i va apunyalar el seu cunyat a l'estómac quan intentava defensar-la. Els fets van tenir lloc la matinada del 7 de gener del 2017 en un pis del carrer Santiago Rusiñol. La víctima, que havia decidit separar-se de l'acusat, havia anat a viure amb la seva germana i el seu cunyat perquè tenia por que el processat li fes mal. Cap a les tres de la matinada, el processat va irrompre a l'edifici. Duia el rostre tapat i, com subratlla el fiscal, anava armat amb "un ganivet de grans dimensions". El processat va intentar tallar-li el coll a l'exdona, però el cunyat s'hi va interposar i va acabar rebent una ganivetada a la zona de l'estómac. A més de la presó, el fiscal sol·licita que el processat es passi 14 anys en llibertat vigilada i que pagui una indemnització de més de 52.000 euros.
 
Els fets que ara arribaran a judici van tenir lloc fa dos anys i mig. El processat no acceptava que la seva dona hagués decidit separar-se'n. De fet, segons subratlla l'escrit del fiscal, fins i tot deia que ella "no tenia capacitat per prendre aquesta decisió unilateral sense el seu consentiment".

La roba, a la rentadora

Després de perpetrar l'agressió, l'home va fugir. Els Mossos d'Esquadra, però, el van poder detenir poca estona després a casa seva. Quan van escorcollar l'habitatge, els agents van descobrir que l'agressor acabava de posar una rentadora amb la roba que duia durant l'atac per a destruir proves.

Els Mossos també van trobar el calçat que portava, que va donar positiu en el reactiu per a detectar sang. A més, van registrar al seu vehicle, on també hi havia restes de sang. L'acusat porta en presó provisional des del 9 de gener del 2017.

Temptativa d'assassinat

Inicialment, el jutjat d'instrucció número 2 d'Olot el va enviar entre reixes per dues temptatives d'homicidi. Però en el seu escrit el fiscal eleva la qualificació dels fets a dos delictes d'intent d'assassinat. A més, per al que fa referència a la seva exdona, li aplica els agreujants de parentiu i de gènere.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal reclama que el processat pagui una indemnització global de 52.112,04 euros. D'aquests, 8.819,69 són per a la seva exdona, i la resta, per al cunyat. Arran de l'apunyalament, l'home va haver de ser intervingut d'urgència i va ingressar a la UCI del Trueta on va romandre  dos mesos i va estar més d'un any de baixa.

El judici per aquests fets s'ha fixat inicialment per a mitjan juliol a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona.
Arxivat a