La Diputació de Girona tanca mandat mentre continuen les negociacions per configurar nou govern

El nom de Miquel Noguer torna a sonar per presidir l'ens

Ple de la Diputació de Girona
Ple de la Diputació de Girona | ACN
Redacció
19 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:09h
La Diputació de Girona va celebrar ahir l'últim ple del mandat, on es va anunciar que la constitució del nou equip de govern serà entre el 4 i 9 de juliol.

Les negociacions per arribar a un acord estan obertes però cap partit ha avançat en quin moment es troben. Junts per Catalunya, que ha perdut la majoria, és la força amb més representació (onze diputats), seguit d'ERC, amb nou (un més que el 2015), i el PSC (quatre, un més que fa quatre anys).
 
Aquest últim ple del mandat 2015-2019 també ha estat una sessió de comiat per qui no repetirà a la corporació. És el cas de Fermí Santamaria (exalcalde de Llagostera), i actual vicepresident del ple, Josep Maria Corominas (exalcalde d'Olot) o Lluís Sais (exalcalde de la Bisbal), que no ha assistit al ple.
 
La CUP i el PSC, els més crítics

El diputat de la CUP, Lluc Salellas, ha estat el portaveu més crític de totes les forces en afirmar no haver aconseguit canviar "alguns pilars que porten regint" aquesta institució tal com es va proposar al començament de mandat. Salellas ha lamentat que la Diputació "està excessivament allunyada de la ciutadana, amb una cultura política antiquada, rònega i que caldria transformar de dalt a baix". Salellas també deixa la corporació i no repetirà el proper mandat perquè està "esgotat" i creu necessari un relleu que continuï la feina amb "il·lusió".

Des del PSC, coincideixen amb la necessitat de fer d'aquest ens una institució més pròxima a la ciutadania. El president del grup, Juli Fernández, ha agraït les formes i el "debat fluid i tranquil" des del respecte i diversitat de les idees.

Finalment, la diputada i portaveu del grup IdS, Gisela Saladich, ha coincidit amb la bona col·laboració entre els grups i ha demanat que les línies d'acció municipalista que han obert es continuïn en el proper mandat.

Negociacions obertes

Aquesta última sessió del mandat ha servit també per anunciar que el ple de constitució es farà entre el 4 i 9 de juliol. Ni des de Junts per Catalunya ni ERC volen donar pistes de com van les negociacions.

Miquel Noguer, el fins ara president de la corporació, torna a sonar per presidir l'ens, i en el seu discurs de comiat ha agraït la disponibilitat i col·laboració de tots els partits durant aquest mandat.