JxCat proposa Santi Reixach per presidir el Consell Comarcal

Eduard Llorà ha estat suggerit com a diputat provincial

Santi Reixach en una imatge d'arxiu
Santi Reixach en una imatge d'arxiu | Martí Albesa
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:50h

Segons la garrotxadigital.cat, el comitè executiu de Junts per Catalunya a la Garrotxa ha anunciat, oficialment, la seva proposta per ocupar la presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa. Es tracta de l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, que fa uns dies va anunciar que es postulava per al càrrec. 

El comitè executiu considera que Reixach reuneix els mèrits oportuns pel que fa al coneixement de la comarca, posicionament dins de la candidatura i el suport i l’experiència política.

Per al comitè executiu, Llorà, està ben connectat amb alts càrrecs de les administracions supracomarcals i té experiència en tasques de responsabilitat institucional, com la presidència de Turisme Garrotxa. Així doncs, ha estat suggerit per a diputat comarcal de la candidatura, a la Diputació de Girona.

Asseguren que reuneix les característiques necessàries per al càrrec, ja que es tracta d’un polític amb projecció i l’avalen els resultats al municipi de la Vall d’Hostoles, on ha guanyat les darreres tres eleccions. Les del passat mes de maig, sense candidatura opositora.

La proposta del comitè executiu de Junts per Catalunya pel que fa als dos càrrecs, haurà de ser ratificada pels socis a l’assemblea, que se celebrarà la setmana del 25 de juny. 

Consultat per Olot Televisió, Llorà ha explicat que estaria disposat a assumir el càrrec si els socis de Junts per Catalunya li donen la confiança amb la seva ratificació. 

Llorà substituiria qui ha estat, fins ara, el diputat pel partit a la corporació provincial en representació de la Garrotxa, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que dins de l’organisme, ha assumit la presidència de Dipsalut.

Els dies posteriors, el comitè prepararà i proposarà, de manera oficial, el cartipàs del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb els noms dels altres 13 consellers que Junts per Catalunya tindrà a la corporació, així com les respectives carteres de responsabilitat.

El grup governarà amb majoria absoluta a la corporació, després dels resultats obtinguts a les passades eleccions municipals.