Olot celebrarà la Setmana de l’Energia

Aquesta campanya pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica

La Sala de les Energies és als baixos de l'antic Hospital de Sant Jaume
La Sala de les Energies és als baixos de l'antic Hospital de Sant Jaume | Martí Albesa
Redacció
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 23:12h
Un any més, Olot s’adhereix a la Setmana de l’Energia, que tindrà lloc del 17 al 23 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. La campanya vol sensibilitzar la societat i transmetre a la ciutadania una nova manera de pensar i de viure. 

«Tu tens l’energia, tu tens el poder!», aquest és el missatge d’aquesta edició, durant la qual s’organitzen actuacions i activitats al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol de la ciutadania en relació a l’energia.

Coincidint amb la Setmana de l’Energia, l’Ajuntament d’Olot té previst realitzar diferents activitats per treballar els hàbits de consum energètic i fomentar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables. 

Alguns dels actes programats són la instal·lació de l’exposició “Rehabilitació i certificació energètica dels edificis”, cedida per l’Institut Català de l’Energia. Es podrà veure des de dilluns fins a dissabte, a la plaça Mercat d’Olot. 

Aquesta mostra està formada per 15 plafons hexagonals que detallen, en una cara, quines són les principals actuacions que es poden dur a terme en un edifici o habitatge, per a fer-ne una rehabilitació amb criteris d'eficiència energètica. L'altra cara de l'exposició planteja els passos que s'han de fer per a obtenir el certificat d'eficiència energètica de l'edifici.

El dimecres 19 de juny, a les sis de la tarda, es farà una visita a la Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot. Amb les obres del nou Mercat, l’Ajuntament d’Olot va començar a projectar la primera xarxa de climatització de Catalunya, que funciona a partir d’un sistema híbrid d’energies renovables: geotèrmia, fotovoltaica i biomassa.

La xarxa subministra energia a set equipaments del centre d’Olot. Per conèixer la Xarxa Espavilada, s’ofereix aquesta visita guiada, per accedir a la Sala de les Energies, al carrer Mulleras 13 (antic Hospital Sant Jaume). Serà dimecres 19 de juny a les 18h. Per assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia a alcaldia@olot.cat.

A més, l’Ajuntament d’Olot cedirà equips amb els comptadors instantanis d'electricitat perquè els instal·lin als domicilis dels ciutadans d’Olot que hi estiguin interessats. Amb aquest material, es pot monitoritzar el consum elèctric de la llar, i amb els resultats obtinguts, es pot establir un canvi d’hàbits amb un estalvi de fins a un 15% en la factura elèctrica.

Aquesta iniciativa és gratuïta, i cal que s’instal·li al domicili, com a mínim, durant una setmana. Els resultats que s’obtinguin es faran públics, amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en l’estalvi d’energia i el consum eficient. Els materials disposen d’un manual d’instruccions on s’explica els aparells que formen part d’aquest conjunt, i la seva instal·lació.

Les persones que hi estiguin interessades poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament d’Olot mitjançant un correu electrònic a alcaldia@olot.cat. Cal indicar el nom i els cognoms i un telèfon de contacte. 
Arxivat a