La Residència Santa Maria del Tura d'Olot celebra els 50 anys

Aquest cap de setmana s'ha commemorat l’aniversari amb nombroses activitats

Pancarta dels 50 anys
Pancarta dels 50 anys | Residència Santa Maria del Tura
Redacció
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:31h
El dia 8 de juny de 1969 s’inaugurava l’Edifici Santa Maria del Tura a l’antic solar de les Boleres Arau. Aquest cap de setmana, la Residència Santa Maria del Tura d’Olot celebra el seu cinquantè aniversari amb un programa d’activitats molt extens.

Els actes festius han començat aquest dissabte les 11:00, a la Capella de la Residència, amb una missa d’eucaristia cantada per l’Associació de la Gent Gran d’Olot. A les 12:00, residents, familiars, treballadors, Germanes, voluntaris i convidats han compartit un piscolabis a l’aire lliure, i a les 16:30, s’ha gaudit d’un concert musical. 

Diumenge ha estat un dia ple de música. A les 11:00, la Tuna Barcelona ha actuat a l’aire lliure, però també ha visitat la gent gran que no pot baixar al jardí a escoltar el concert. A les 12:00, l’Esbart Marboleny ha ofert la seva actuació i, a la tarda, a les 18:00, s'ha celebrat la 26a Cantada de Primavera de la Coral Croscat i la Coral da Casa da Misericordia (San Tirso, Portugal). L’assistència a la Cantada era oberta a tothom.

També s’ha programat una setmana de portes obertes i dues xerrades que es faran més endavant, que seran anunciades al web de la residència: www.residenciatura.org.

L’Edifici Santa Maria del Tura, on es troba ubicat el geriàtric, també va ser guarderia i clínica, en un moment en què aquests serveis eren escassos. També es va convertir en la nova llar de la Comunitat de Religioses de Sant Josep, presents a Olot des del 1885.

Per commemorar la vida i les històries compartides per les Vetlladores o Germanes de Sant Josep i els olotins a l’Edifici del Tura, s’ha publicat un llibre, en format digital, que es posarà a disposició de tothom.

La Residència Santa Maria del Tura forma part de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, una institució religiosa que actualment vetlla per les persones a tres continents i 13 països i que, l’any vinent, el 29 de juny de 2020, celebrarà 150 anys. 

Aquest any 2019, a més de l’aniversari de la Residència del Tura, l’Institut també celebra els 50 anys de la inauguració de la clínica Casa di Cura Pio XI a Roma (Itàlia), els 50 anys de la inauguració de part de la Clínica Nuestra Señora de los Remedios a Cali (Colòmbia), els 40 anys de presència a Nyarusange (Ruanda) i els 30 anys de la Fundació a Aguablanca, Cali (Colòmbia).
Arxivat a