Olot programa cultura per a tot l'estiu

S’han planificat més de 200 activitats, amb cinema, teatre, exposicions, circ, xerrades, dansa, tradicions i música, entre d'altres propostes

Pep Berga, durant la presentació d'Olot Cultura
Pep Berga, durant la presentació d'Olot Cultura | Martí Albesa
Redacció
09 de juny del 2019
Actualitzat el 01 de juliol a les 7:46h
L’Ajuntament d’Olot, juntament amb entitats i empreses de la ciutat organitzen més de dues-centes activitats pels mesos de juny, juliol, agost i principis de setembre. La majoria de les activitats, que tindran lloc a l’aire lliure, estan pensades per al públic local, per als visitants i per a persones amb interessos molt diversos. Cinema, teatre, exposicions, circ, xerrades, dansa, tradicions i música són les principals expressions de cultura que s’hi viuran.

L’Agenda Olot Cultura engloba els mesos d’estiu per al públic interessat en les activitats culturals, i dona continuïtat a les dues agendes de programació cultural que apareixen al gener i al setembre. D’altra banda, tan per al públic local com per al visitant, hi ha una segona publicació, amb el nom de La Cua del Drac, que inclou activitats relacionades amb temes més amplis com gastronomia, comerç, esports o descoberta de l’entorn, entre d’altres. 

La majoria d’aquestes activitats estan programades a l’aire lliure, són respectuoses amb el medi ambient i, majoritàriament, són gratuïtes. Per tant, es tracta d’una programació oberta a tothom.

Malgrat que es fa una mitjana de dues activitats al dia, s’havia detectat que, en alguns sectors, no es percebia aquesta intensitat de programació. És per això que, des de l’any passat, Dinàmig, agència d’innovació i desenvolupament de la Garrotxa i l’Institut Municipal de Cultura d’Olot han desenvolupat una intensa campanya de comunicació perquè les propostes d’estiu arribin al màxim nombre de persones possible. 

Pel que fa a les propostes concretes de programació, un any més segueixen tenint protagonisme els cicles Circ a la Plaça, que aquest any començarà el dia 26 de juny, i A les places en família!, que es consolida aquest any amb tres propostes a tres places del nucli antic. 

Els LAP d’estiu, les propostes teatrals de Festes del Tura i l’espectacle de carrer Sortir del tu, en commemoració dels deu anys dels túnels de Bracons, són algunes de les propostes d’arts en viu de qualitat per a aquest estiu. A més de les activitats puntuals, als Museus d’Olot es poden visitar diverses exposicions permanents i temporals a les seus del Museu de la Garrotxa, Museu dels Sants, Museu dels Volcans i Can Trincheria. 

La música també és fonamental en la programació estival a Olot. Cal destacar, com a novetats, el concert de Germà Negre a la plaça Major en el marc de l’Olot Shopping Nit, la celebració dels 10 anys d’El Pot Petit a la plaça de Braus, els concerts de petit format al cim del Montsacopa, organitzats pel restaurant El Fortí, amb Marina Rossell, Salva Racero i Roger Mas com a convidats a les 12 hores de música a la trobada 1.001 vinils a la plaça de la Muralla. 

Entre les propostes que repeteixen, hi figuren el cicle Música al Parc, els diumenges, o la Música als Masos, que ofereix cinc concerts de música de cambra a la casa-Solà Morales, a Can Trincheria i a Ventós. A més, com cada estiu, als caps de setmana, les cançons de sempre i les sardanes ocupen el Firal. 

Entre les activitats més heterogènies hi ha les curses d’orientació als parcs i a les places de la ciutat, les classes de surf al Firal Petit o la competició atlètica Provision League de Catalunya, sense oblidar els arrossos als Tossols del restaurant Les Cols, el programa de conferències del RCR Summer Workshop, els assaigs i les actuacions castelleres dels Xerrics, la descoberta de les nits de lluna plena d’AstroGarrotxa, l’itinerari autoguiat amb bicicleta a càrrec del Centre Logístic de Bicicletes (ATMA), i totes les ofertes de visites guiades que ofereix l’empresa educArt. 

La distribució dels materials per a fer difusió de totes les activitats, es fa d’acord amb el públic a qui va dirigit. L’agenda Olot Cultura, com és habitual, es pot trobar als equipaments culturals i als establiments del centre, mentre que la programació més diversa de La Cua del Drac es troba a l’Oficina de Turisme i als allotjaments turístics, a més de lliurar-se als nens de les escoles de la ciutat. 

Es pot consultar tot el programa de les activitats aquí.

Més enllà de les agendes i d’altres materials físics i digitals de difusió, la campanya inclou una novetat comunicativa. S’ha creat un número de Whatsapp (650 05 19 98), des del qual es pot sol·licitar rebre la informació de les activitats de forma setmanal. 
Arxivat a